Jungle Curry z Tofu

Jungle Curry z Tofu
Jungle Curry z Tofu to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, bazylia, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż jaśminowy można śledzić to danie główne z Wegański Pudding Ryżowy Migdałowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Thai Jungle Curry, Jungle Curry z wieprzowiną i tajskim bakłażanem, oraz Tofu Curry Pot Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SólSól
2
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych i przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Odstawić na 5 minut, naciskając raz.
4
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj tofu; smażyć 4 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym. Powrót do patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
8
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj fasolki verts, bakłażan, i papryka; smażyć 3 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
PaprykaPapryka
BakłażanBakłażan
10
Dodać pastę curry; gotować 30 sekund, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
11
Dodaj bulion, sos sojowy, cukier i skórkę; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
BulionBulion
CukierCukier
WołowinaWołowina
12
Dodaj zarezerwowane tofu; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
13
Umieść 1/2 szklanki ryżu w każdej z 4 płytkich misek. Top każdy z około 1 1/2 szklanki mieszaniny tofu i 1/4 Puchar bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
RyżRyż
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
TrudnośćŚredni
Gotowe W26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn