Jogurt Szpinakowo-Czosnkowy
Need a bezglutenowy, pierwotny i wegetariański posiłek poranny? Szpinak - czosnek jogurt może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tłusty grecki jogurt, sól koszerna, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Jogurt Szpinakowo-Czosnkowy, Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym, oraz Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać połowę szpinaku i gotować, często podrzucając, aż po prostu zwiędnie; przenieść na durszlak i ostudzić. Powtórzyć z 1 łyżką oleju i pozostałym szpinakiem. Szpinak dobrze wycisnąć, aby usunąć nadmiar wody, a następnie grubo posiekać.
W średniej misce wymieszać posiekany szpinak, czosnek, jogurt, kolendrę i pozostałą 1 łyżkę oleju; doprawić solą. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Zrób z wyprzedzeniem: jogurt szpinakowo-czosnkowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w stanie schłodzonym (smak czosnku będzie się nasilać, gdy siedzi).