Jesienna Zapiekanka Ziemniaczana
Jesienna Zapiekanka ziemniaczana to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 29g tłuszczu i w sumie 453 kalorii. Za $2.21 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Mieszanka ząbków czosnku, parmezanu, gęstej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 399 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wiele osób naprawdę polubiło ten dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest dobry. Jesienna Zapiekanka Z Warzyw Korzeniowych, Zapiekanka Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), oraz Zapiekanka Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Przekrój ziemniaki na pół i wrzuć je do dużego naczynia do pieczenia i dopraw solą i pieprzem.
W międzyczasie włóż śmietanę, masło, zioła i czosnek do małego rondla i gotuj na średnim ogniu. Gotuj przez około 5 minut, aby nadać kremowi smak. Dopraw solą i pieprzem.
Wlej gorącą śmietanę przez sitko na ziemniaki (wyrzuć zioła i czosnek), jeśli nie ma wystarczającej ilości śmietany, aby przejść 3/4 drogi w górę ziemniaków, a następnie wlej trochę dodatkowej śmietany na wierzch, aby nadrobić różnicę.
Posyp parmezanem równomiernie na wierzchu.
Piecz przez 30 do 35 minut, aż ziemniaki się ugotują, a wierzch zacznie się brązowieć. Przykryj i trzymaj w cieple, aż będzie gotowy do podania.