Jedz za 8 dolców: Sałatka z Farro i kalafiorem z porzeczkami
Jedz za osiem dolców: Farro i sałatka z kalafiora z porzeczkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka zebranych liści tymianku, sól koszerna, farro i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Jedz za 8 dolców: Sałatka Farro, Curry Sałatka z kalafiora z porzeczkami i orzeszkami pinii, oraz Farro I Sałatka Z Pieczonego Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieścić farro w średniej misce i przykryć zimną wodą.
Odcedzić i dodać farro i ½ łyżeczki soli do średniego rondla.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż ziarno będzie miękkie i ciecz jest głównie wchłaniany, o 25 protokół. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, stale mieszając, aż większość pozostałej cieczy odparuje, 2 do 5 minut. Odstawić.
Tymczasem, wrzucić różyczki kalafiora w średniej misce do mieszania z 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki soli. Skręcić na pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia i pieczenia, aż rumiane i chrupiące, mieszając raz w środku, 20-30 minut w sumie.
Dodać kalafior do farro wraz z octem, porzeczki, i cukier. Doprawić solą.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.