Jedz za 8 dolców: Pupusas con Curtido
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać jeść za osiem dolców: Pupusas con Curtido spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje 97 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 739 kalorii, 14g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Mieszanka oregano, ocet winny, cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pupusas z Curtido, Curtido, oraz Curtido dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do szerokiej miski włóż masę harina i sól. Powoli dodaj około 1 1/3 szklanki gorącej wody z kranu, mieszając w trakcie. Powstałe ciasto powinno być miękkie i puszyste, ale nie lepkie.
Dodaj więcej wody, jeśli potrzebujesz. Dobrze zagnieść i uformować w gładką kulkę.
Ciasto włożyć do plastikowej torebki i odstawić na 30 minut lub dłużej.
Ciasto podzielić na 10 gładkich kulek. Lekko spłaszcz kulki, aby uzyskać małe, gładkie paszteciki. Trzymaj je pokryte plastikiem. Podziel starty ser na 10 porcji i trzymaj miskę letniej wody w pobliżu.
Zwilżyć dłonią ciepłą wodą. Weź jeden Patty ciasta, umieścić go w bańki dłoni, i naciśnij na nim, aż masz lekko bańki 3-calowy Okrągły. (Jeśli krawędzie pękną, przymocuj je zwilżonymi palcami.) Teraz włóż 2 do 3 łyżek startego sera do kubka(nigdy nie zmieszczę się tak bardzo i skończę z serem pozostałym). Połącz krawędzie filiżanki z wierzchem sera i ponownie uformuj kulkę. Naciśnij na piłkę delikatnie, aby patty. Zrób 9 innych pasztecików wypełnionych serem, utrzymując je na arkuszu papieru woskowego podczas pracy.
Umieść żeliwną patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Potrzebuje trochę czasu, żeby się rozgrzać.
Wytnij plastikową torebkę na dwie części lub przygotuj dwa kawałki papieru woskowego o wielkości Prasy tortilla. Umieścić nadziewane ciasto patty między dwoma kawałkami plastiku i spłaszczyć w prasie tortilla, aż będzie około 5 cali średnicy. Zrobić każdy pupusa tuż przed gotować.
Użyj ręcznika papierowego, aby lekko nasmarować patelnię.
Usuń górną warstwę plastiku z pupusa, a następnie odwróć pupusa na gorącą patelnię, odrywając dolną warstwę plastiku. Gotuj przez 30 sekund, następnie odwróć i gotuj drugą stronę przez 30 sekund. Odwróć ponownie i użyj małego, ale grubego ręcznika papierowego, aby obrócić pupusę, naciskając jej krawędź, jednocześnie lekko obracając. Szybko obejść całą pupusę. Powinno się trochę nadmuchać, ale nie zawsze tak będzie-nie martw się o to. Obróć po 20 sekundach i naciskaj i obracaj, jeśli jeszcze nie nadymał. Obracaj co około 15 sekund, aż pupusa ma kilka brązowawych plam i ugotuje 2 do 2 1/2 minuty.
Zdjąć z patelni i zachować pokryte ręcznikiem podczas gotowania resztę, układając je na szczycie siebie, jak zakończyć.
Podawać natychmiast lub podgrzać przez ponowne grillowanie 30 sekund na stronę lub łączenie w folię i pieczenie w 350 przez 15 minut.
Połącz wszystkie składniki w dużej misce i dobrze wymieszać. Odstawić na 1 godzinę lub dłużej, w razie potrzeby schładzając.