Jeżyna - Szarlotka
Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 315 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę i sól.
Masło pokroić w mieszankę mąki blenderem do ciasta, aż mieszanina przypomina mały groszek. Wymieszać z serem.
Skropić 1/2 szklanki wody z lodem na mieszaninie mąki, mieszając widelcem, aż suche składniki są zwilżone i ciasto jest kruche, ale tworzy kulkę po naciśnięciu razem, dodając więcej wody z lodem,1 łyżka. na raz, jeśli to konieczne(do 1/4 szklanki). Podziel ciasto na pół.
Umieścić każdą połowę na dużym kawałku folii. Uformuj każde ciasto na pół na płaski dysk. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić od 2 do 24 godzin.
Ułożyć 1 krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni; posypać ciasto lekko mąką.
Ciasto rozwałkować do grubości około 1/4 cala. Zaczynając od 1 krawędzi ciasta, owinąć ciasto wokół wałka do ciasta.
Umieść wałek do ciasta na 9-calowej płytce ciasta i rozwiń ciasto na płytce ciasta. Naciśnij ciasto do pie Płyta; odciąć nadmiar skorupy wzdłuż krawędzi.
Krawędzie skórki delikatnie szczotkować jajkiem; rezerwa Pozostałe jajko. Łyżka jeżyny - Szarlotka nadziewana do skórki, nadziewana lekko w środku.
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta do grubości około 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto pokroić na 9 pasków. Ułóż paski w kratowym projekcie nad wypełnieniem; delikatnie wciśnij końce pasków do dolnej skorupy; zagniataj krawędź skorupy.
Siatkę posmarować jajkiem; posypać cukrem musującym.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 na dolnej półce piekarnika 45 do 50 minut. Przykryć luźno folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, i piec 25 więcej minut lub aż soki są grube i bąbelkowe. Schłodzić na stojaku z drutu 2 godziny.
Spróbuj Tego Twista! Ciasto żurawinowo-jabłkowe: Zastąp nadzienie żurawinowo-jabłkowe nadzieniem Jeżyno-jabłkowym. Przygotować się zgodnie z zaleceniami.