Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką

Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką
Japońskie bułeczki z wołowiną i cebulką mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 259 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, olej roślinny, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Roladki Wołowe Z Sosem Sojowym Scallion, Japoński Kurczak-Scallion Rice Bowl, oraz Pieczone Japońskie słodkie ziemniaki z masłem szalowym.

Instrukcje

1
Blanszować szalotki w garnku osolonej wody45 sekund, a następnie przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Przenieś szalotki na ręczniki papierowe, aby osuszyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Pokroić stek z boku ziarna trzymając duży nóż pod kątem 30 stopni do deski do krojenia na 12 (1/8-cal-gruby) plastry (1 1/2 do 2 cali szerokości). Ułóż plasterki 1 cal od siebie na bardzo lekko naoliwionym arkuszu pergaminu lub folii z tworzywa sztucznego, a następnie przykryj innym bardzo lekko naoliwionym arkuszem pergaminu lub folii z tworzywa sztucznego (Naoliwiona strona w dół) i Funt plasterki z płaską stroną pounder mięsa do około 1/16 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
ZiarnaZiarna
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
1
Ułóż 3 plastry wołowiny obok siebie na świeżym arkuszu folii z tworzywa sztucznego, nakładając plastry lekko tworząc 6-calowy kwadrat z krótkimi końcami plastrów najbliżej Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Posypać plac lekko szczyptą soli, a następnie położyć 3 szalotki (z białymi częściami na obu końcach) przez plasterki na końcu najbliżej Ciebie i ciasno zwinąć mięso wokół szalotki, aby utworzyć kłodę, używając folii jako pomocy. Tie log z ciągiem kuchennym na końcach i gdzie plastry mięsa nakładają się. Dodać 3 więcej negimaki rolki w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
RolkaRolka
MięsoMięso
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Wymieszaj sake, mirin, sos sojowy i cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Włóż rolki do małego naczynia do pieczenia i zalej je marynatą, obracając się do płaszcza. Marynować, luźno pokryte folią, obracając od czasu do czasu, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Rozgrzać 10-calowy ciężki patelni na umiarkowanie wysokim ogniu aż do gorąca, 1 do 2 protokół. Podczas gdy patelnia jest ogrzewanie, Wyciąg rolki z marynaty, pozwalając nadmiar kapać off, i pat suche. (Zachowaj marynatę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej do patelni, wirowanie do pokrycia dna, następnie gotować rolki, obracając szczypcami, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, 4 do 5 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Przenieś rolki do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4
Dodaj marynatę do patelni i gotować, aż lekko syropy, 1 do 2 protokół, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odetnij i wyrzuć sznurki, a następnie pokrój każdą rolkę w poprzek na 6 plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Wlać sos do płytkiego naczynia i zorganizować negimaki w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
7
* Dostępne na rynkach azjatyckich, niektórych supermarketach i Uwajimaya (800-889-192
1
* Negimaki można zwijać i wiązać (ale nie marynować ani gotować) 4 godziny wcześniej i schładzać, owijać w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn