Jak zrobić proste krewetki czosnkowe

Jak zrobić proste krewetki czosnkowe
Jak zrobić proste krewetki czosnkowe jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. 6976 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Mieszanka wody, sok z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Makaron Black Kettle z masłem czosnkowym-zrób prosty obiad z makaronem z zaledwie kilku składników, które smakują tak, jakbyś włożył dużo pracy w Obiad, Czosnek Karasev - jak zrobić czosnek Sev - łatwe przekąski Diwali, oraz Jak zrobić prosty kurczak Kuzhambu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż po prostu zacznie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieść krewetki w równej warstwie na dnie patelni i gotuj przez 1 minutę bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Krewetki sezon z solą; gotować i mieszać aż krewetki zaczynają się różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SólSól
4
Wymieszać w płatkach czosnku i czerwonej papryki; gotować i mieszać 1 minutę. Wymieszać sok z cytryny, solankę kaparową, 1 1/2 łyżeczki zimnego masła i połowę natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
SolankaSolanka
5
Gotować, aż masło się rozpuści, około 1 minuty, następnie podgrzać do niskiej temperatury i wymieszać w 1 1/2 łyżki zimnego masła. Gotować i mieszać, aż wszystkie masło stopi się, tworząc gęsty sos i krewetki są różowe i nieprzezroczyste, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
6
Usuń krewetki łyżką szczelinową i przenieść do miski; nadal gotować sos maślany, dodając wodę 1 łyżeczka na raz, jeśli zbyt grube, o 2 protokół. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podawać krewetki polane sosem z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dekoruj pozostałą pietruszką o płaskich liściach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn