Jak zrobić galaretkę winogronową Concord
Jak zrobić galaretkę winogronową Concord wymaga mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 817 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 244 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka winogron concord, cukier, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Concord Grape Pie, Concord Grape Pie II, oraz Concord Dżem Winogronowy.
Instrukcje
Sortować i umyć winogrona i usunąć łodygi.
Umieść je w dużym czajniku i zmiażdż.
Dodać wodę, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia i wycisnąć sok. Pozostawić sok na noc w chłodnym miejscu, aby zapobiec tworzeniu się kryształów w galarecie.
Przecedzić sok przez podwójną grubość wilgotnej gazy. Odmierz 4 szklanki soku do dużego garnka. Wymieszać z cukrem. Szybko doprowadzić do pełnego wrzenia. Wymieszać pektynę i pozostawić do wrzenia twardego przez 1 minutę.
Usuń z ciepła i odtłuść pianę.
Wlać do gorących sterylnych słoików i przetwarzać przez 5 minut w łaźni z wrzącą wodą.