Jak przygotować Nigiri Sushi
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Jak przygotować Nigiri Sushi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, ryż, hamachi i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Nigiri Sushi z awokado, ogórkiem i liśćmi Shiso, Tuna Nigiri, oraz Bacon Nigiri.
Instrukcje
Doprowadzić wodę i ryż do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Przełóż ryż do miski i pokrój ocet ryżowy za pomocą wiosła ryżowego lub drewnianej łyżki. Doprawić 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką soli lub do smaku. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Przygotuj rybę do owijania, krojąc ją na cienkie kawałki o długości około 2 cali i szerokości 1 cala. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
W misce ubić jajka, 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli.
Wlać około 1/4 mieszaniny cienką warstwą w dużej smarowanej patelni na średnim ogniu. Gotować bez mieszania, aż gotowane przez, O 2 do 3 protokół.
Zwiń w kłodę i ustaw po jednej stronie patelni. Powtórz z 1/4 mieszanki jaj, zwijając każdy dziennik w nowy dziennik, aby utworzyć jeden duży dziennik. Omlet pokroić na przekątnej na kawałki o grubości około 1/2 cala.
Umieść kawałek ryby lub krewetki w dłoni i posmaruj go lekko pastą wasabi w razie potrzeby. Weź od 1 do 2 łyżek ryżu i zwiń go w małą bryłkę w dłoni.
Umieść kulkę ryżu na rybach lub krewetkach, delikatnie ściskając, aby przylegała. Odstawić podczas montażu pozostałych kawałków ryb i krewetek.
Weź do ręki plasterek omletu jajecznego, chwyć od 1 do 2 łyżek ryżu i zwiń go w małą bryłkę w dłoni.
Umieść kulkę ryżu na jajku, delikatnie ściskając, aby się przylgnęła.
Owiń pasek nori wokół każdego opakowania; zwilż jeden koniec paska nori i zamknij, aby połączyć.