Jak Podpiekać ogony homara
Można przygotować przepis na pieczenie ogonów homara w około 20 minut. To danie główne ma 527 kalorii, 22g białka, oraz 47g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za $2.94 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cytrynę, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i pescatarian dieta. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ogony Homara, Ogony Homara, oraz Pieczone Ogony Homara dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Ułóż ogony homara na blasze do pieczenia. Ostrym nożem lub nożycami kuchennymi ostrożnie odetnij wzdłuż górną stronę muszli homara. Lekko rozsuń muszle i dopraw mięso równymi ilościami masła, papryki, soli i białego pieprzu.
Podsmaż ogony homara, aż lekko się zrumienią, a mięso homara będzie nieprzezroczyste, około 5 do 10 minut.
Udekoruj ćwiartkami cytryny do podania.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje najlepsze typy ogonów homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45 z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45]()
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Mieszanka: 82% Chardonnay, 16,5% Pinot Nero, 1,5% Pinot Bianco