Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile

Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile
Need a danie główne bezglutenowe? Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1311 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.33 za porcję. 8 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cebulę, olej canolan, chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile, Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Ciasteczka pomidorowe z chorizo i zielonym sosem Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodać pomidory, wodę, ancho, chipotle, pasilla, miód i gotować na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 20 do 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać sok z limonki tuż przed wyjęciem z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
PomidorPomidor
MiódMiód
SOSSOS
WodaWoda
7
Rozgrzać 2 cale oleju na średniej patelni na średnim ogniu, aż osiągnie 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Smaż tortille, pojedynczo, aż do chrupkości, 20 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
9
Odcedzić na papierowych ręcznikach i natychmiast doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Podgrzać dużą patelnię nonstick na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać chorizo i gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
12
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
13
Usunąć wszystkie oprócz 1 łyżki wytopionego tłuszczu.
14
Dodać masło do patelni; gdy masło topi się, włączyć ogień w dół do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Ostrożnie rozbić jajka na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż białka będą całkowicie jędrne, ale żółtka nadal będą miękkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Połącz śmietanę i skórkę z limonki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
17
Umieść kilka łyżek czerwonego sosu chile na czterech talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
SOSSOS
18
Na wierzch sosu ułożyć smażoną tortillę. Podzielić jajka na tortille i kadzi ciepły sos pomidorowo - czerwony chile nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
PomidorPomidor
SOSSOS
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
19
Posypać każdy z około 3 łyżki sera i niektóre z limonki crema i udekorować chorizo chrupiące i posiekane kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
SerSer
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
WapnoWapno
20
Podawać natychmiast.

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami4krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo starty biały ser cheddargrubo starty biały ser cheddar12 łyżeczki czosnku w proszkuproszek pasilla chileproszek pasilla chile23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calachipotle w adobo pureechipotle w adobo puree2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Chorizo w stylu hiszpańskim, pokrojone w kostkęChorizo w stylu hiszpańskim, pokrojone w kostkę4krewetki i żyłkiChorizoChorizo4krewetki i żyłkiPosiekana kolendraPosiekana kolendra46-calowe(6-calowe) żółte lub białe tortille kukurydziane(6-calowe) żółte lub białe tortille kukurydziane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecremacrema2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)4krewetki i żyłkiJajka sadzoneJajka sadzone4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1Drobno starta skórka z limonkiDrobno starta skórka z limonki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory śliwkowe w puszkach i ich soki, puree, aż będą gładkie i napiętepomidory śliwkowe w puszkach i ich soki, puree, aż będą gładkie i napięte4krewetki i żyłkiSOS Pomidorowo - Czerwony ChileSOS Pomidorowo - Czerwony Chile1małecebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana4krewetki i żyłkiSólSól4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4krewetki i żyłkiTortille SmażoneTortille Smażone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, pokrojone w łyżki stołowemasło niesolone, pokrojone w łyżki stołowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn