Jajka w koszyczkach z boczkiem

Jajka w koszyczkach z boczkiem
Jajka w boczku mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. 192 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kozi ser i jajka w koszyczkach z boczkiem, Jajka w koszach, oraz Jajka W Koszyczkach Na Chleb.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść 3 kawałki ręcznika papierowego na talerzu do mikrofalówki, a następnie połóż boczek na ręczniku papierowym, mikrofalówkę na dużej mocy, aż boczek dopiero zacznie gotować, a część tłuszczu się wydłuży, od 1 do 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Zawiń każdy kawałek boczku wokół każdej filiżanki w puszce na muffinki, upewniając się, że dno filiżanki jest również przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
4
Umieść dowolne dodatkowe nadzienie na dnie filiżanki (patrz przepisy poniżej), a następnie rozbij jajko w każdej filiżance na wierzchu nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Piec, aż białka jaj są ustawione, ale żółtko jest nadal ciekły, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać natychmiast.
7
Garlicky szpinak nadzienie:1 łyżka masła2 ząbki czosnku, drobno posiekane4 szklanki szpinaku dla niemowląt
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
SzpinakSzpinak
8
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól KoszernaSól Koszerna
9
Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy masło stopi dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać szpinak i gotować, aż zwiędnie i cała woda wyparowała, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
WodaWoda
11
Nadzienie z cebuli i pieprzu: 1 łyżeczka oliwy1 cebula, drobno posiekana1 papryka czerwona, drobno posiekana1 papryka zielona, drobno posiekana
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
PieprzPieprz
OliwkiOliwki
CebulaCebula
12
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól KoszernaSól Koszerna
13
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodać cebulę i gotować, aż po prostu zaczyna mięknąć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
15
Dodaj paprykę i gotować, aż papryka są tylko gotowane przez, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
16
Kremowe nadzienie z Pora:1 łyżka masła1 por drobno pokrojony1 / 3 szklanki śmietany
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
PorPor
17
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól KoszernaSól Koszerna
18
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Dodać por i gotować do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
20
Dodać śmietanę i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować, aż krem właśnie zaczął zagęszczać, o 10 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KremKrem
21
Cytrynowy zwęglony brukselka nadzienie: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 12 Brukselek, liście oddzielone1 / 4 łyżeczki skórki z cytryny
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
OliwkiOliwki
22
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól KoszernaSól Koszerna
23
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na dużym ogniu, aż po prostu zaczyna palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
24
Dodać liście brukselki i gotować, stale mieszając, aż liście dopiero zaczynają się char, o 1 minutę.
25
Zdjąć z patelni i wymieszać ze skórką z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn