Jajka w koszyczkach z boczkiem
Jajka w boczku mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. 192 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kozi ser i jajka w koszyczkach z boczkiem, Jajka w koszach, oraz Jajka W Koszyczkach Na Chleb.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 218°.
Umieść 3 kawałki ręcznika papierowego na talerzu do mikrofalówki, a następnie połóż boczek na ręczniku papierowym, mikrofalówkę na dużej mocy, aż boczek dopiero zacznie gotować, a część tłuszczu się wydłuży, od 1 do 1 1/2 minuty.
Zawiń każdy kawałek boczku wokół każdej filiżanki w puszce na muffinki, upewniając się, że dno filiżanki jest również przykryte.
Umieść dowolne dodatkowe nadzienie na dnie filiżanki (patrz przepisy poniżej), a następnie rozbij jajko w każdej filiżance na wierzchu nadzienia.
Piec, aż białka jaj są ustawione, ale żółtko jest nadal ciekły, około 10 minut.
Garlicky szpinak nadzienie:1 łyżka masła2 ząbki czosnku, drobno posiekane4 szklanki szpinaku dla niemowląt
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy masło stopi dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać szpinak i gotować, aż zwiędnie i cała woda wyparowała, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadzienie z cebuli i pieprzu: 1 łyżeczka oliwy1 cebula, drobno posiekana1 papryka czerwona, drobno posiekana1 papryka zielona, drobno posiekana
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, aż po prostu zaczyna mięknąć, o 4 protokół.
Dodaj paprykę i gotować, aż papryka są tylko gotowane przez, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kremowe nadzienie z Pora:1 łyżka masła1 por drobno pokrojony1 / 3 szklanki śmietany
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać por i gotować do miękkości, o 8 protokół.
Dodać śmietanę i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować, aż krem właśnie zaczął zagęszczać, o 10 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Cytrynowy zwęglony brukselka nadzienie: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 12 Brukselek, liście oddzielone1 / 4 łyżeczki skórki z cytryny
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na dużym ogniu, aż po prostu zaczyna palić.
Dodać liście brukselki i gotować, stale mieszając, aż liście dopiero zaczynają się char, o 1 minutę.
Zdjąć z patelni i wymieszać ze skórką z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.