Jajka Homara Benedykt
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać homara jajka Benedykta spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.2 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz gęsty chłopski chleb, sok z cytryny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jajka Homara Benedykt, Jajka Benedict Deviled Eggs, oraz Jajka Benedykta.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą wodą, gotować homary do jasnoczerwonego całego, o 12 protokół.
Ostudzić lekko pod zimną bieżącą wodą, a następnie odkręcić ogony i pazury. Złamać pazury i usunąć mięso. Za pomocą nożyczek kuchennych rozetnij wzdłuż łuski ogona, a następnie usuń mięso.
Usuń ciemne żyły jelitowe i pokrój mięso ogona w poprzek na cienkie plasterki.
Połowę wypełnić 2 duże głębokie Patelnie wodą i doprowadzić do duszenia. Crack 4 jaj na każdej patelni i kłusować na umiarkowanym ogniu tylko do zestawu, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń jajka z patelni i osusz papierowymi ręcznikami. Ułóż mięso homara na grzance. Każdą porcję ułożyć z 2 jajkami i ogrzać.
W międzyczasie, w blenderze, krótko pulsuj żółtka, aby je rozbić. Z włączoną maszyną dodaj wrzącą wodę w cienkim strumieniu, a następnie dodaj gorące masło w cienkim strumieniu, zatrzymując się, gdy dotrzesz do mlecznej cieczy na dnie; mieszaj tylko do momentu włączenia masła, a sos będzie gęsty i blady.
Dodaj sok z cytryny i cayenne. Łyżka sosu holenderskiego na jajka i podawać natychmiast.