Jajka gotowane w sosie pomidorowym z ciecierzycą i fetą
Jajka gotowane w sosie pomidorowym z ciecierzycą i fetą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 462 kalorie, 20g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ciecierzycę, ząbki czosnku, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jajka gotowane w sosie pomidorowym z ciecierzycą i fetą, Jajka Gotowane W Sosie Pomidorowym Z Ciecierzycą I Fetą, oraz Odżywianie w jajkach i jajkach gotowanych w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozgrzać olej w dużej patelni odpornej na wilgoć na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, i jalapeños; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, o 8 protokół.
Dodać ciecierzycę, paprykę i kminek i gotować przez 2 minuty dłużej.
Dodać pokruszone pomidory i ich soki.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko skwierczy, około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać fetaevenly sosem. Jajka rozbić po jednym na razi umieścić na sosie, rozstaw równomiernie od siebie.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż whitesare tylko ustawić, ale żółtka są nadal płynny, 5-8minutes.
Dekoruj pietruszką i kolendrą.
Podawać z pitą do maczania.
W porcji: 358 kalorii, 22 g tłuszczu, 22 g węglowodanów