Jajka Gotowane Po Meksykańsku
Jajka gotowane po meksykańsku wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 277 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli nie masz pod ręką salsy z dodatkiem soli, pomidorów w puszkach, jajek i kilku innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem), Meksykańskie Jajka Gotowane, oraz Jajka Gotowane Po Śródziemnomorsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w rondlu; gotować, odkryte, na średnim ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlać wodę na głębokość 2 cali do dużej patelni. Doprowadzić wodę do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu. Rozbij 1 jajko do spodka i wrzuć jajko do gotującej się wody, trzymając spodek jak najbliżej wody. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami. Jajka gotować na wolnym ogniu 5 minut lub do czasu zakończenia; wyjąć z wody łyżką szczelinową.
Tortille obustronnie posmarować sprayem do gotowania.
Połączyć czosnek w proszku i kminek; posypać na 1 stronie tortille. Tortille stos, i pokroić stos na ćwiartki.
Umieść kliny tortilla w jednej warstwie na blasze do pieczenia; piec w 475 przez 5 minut lub do chrupiącego i złocistego, obracając raz.
Ułóż kliny tortilla wokół krawędzi 4 pojedynczych talerzy do serwowania i równomiernie polej mieszanką fasoli. Wierzch każdej porcji z gotowanym jajkiem. Łyżka 1 łyżka salsy i 1 łyżka kwaśnej śmietany na każdej porcji.
W razie potrzeby posypać kolendrą.