Jagodowy Chrupek
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, Berry Crisp może być przepisem super bezmlecznym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Ten przepis służy 12 osobom. Ten deser ma 217 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka szybko gotujących się płatków owsianych, orzechów pekan, oleju rzepakowego i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 35% , to danie nie jest tak wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Berry Crisp , Very Berry Crisp i Berry Crisp .
Instrukcje
W misce wymieszaj miód i olej, aż się połączą. Mieszaj płatki owsiane, mąkę i orzechy pekan, aż się połączą; odłożyć do posypania.
W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i 1/4 szklanki koncentratu soku jabłkowego, aż uzyskasz gładką masę.
W rondlu wymieszaj sok z cytryny z pozostałym koncentratem soku jabłkowego. Stopniowo dodawaj mieszankę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Połącz jagody w 11-calowym pojemniku. x 7 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Napełnij mieszanką soku jabłkowego; posypać mieszanką owsianą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić, a wierzch będzie złotobrązowy.