Jagnięcina duszona w mleku z koprem włoskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj jagnięciny duszonej w mleku z koprem włoskim. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 41g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.57 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 68 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cebulkę kopru włoskiego, farro, ciężki krem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Polędwica wieprzowa duszona na mleku z koprem i kapustą, Duszone golonki jagnięce z koprem włoskim, oraz Baranek Duszony Z Ziemniakami I Koprem Włoskim.
Instrukcje
Brąz kawałki jagnięciny ze wszystkich stron: w dużym (5 do 6 quart) grubym dnem holenderskim piecu, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej wysokości. Osuszyć kawałki jagnięciny. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Pracując partiami, umieść kawałki jagnięciny na patelni(nie tłocz się). Nie mieszać. Skręcić tylko raz strona jest rumiane. Wszystkie strony brązowe.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Podsmażyć koper włoski, dodać czosnek, nasiona kopru włoskiego: zmniejszyć ogień na patelni do średniego.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać pokrojony w kostkę koper włoski i gotować kilka minut, aż zmięknie, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z patelni.
Dodać czosnek i pokruszone nasiona kopru włoskiego.
Mięso odstawić na patelnię, dodać mleko, śmietanę, rozmaryn, gotować do miękkości:
Dodać mięso z powrotem do garnka.
Dodać mleko i śmietanę. Przynieś na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać gałązkę rozmarynu, przykryć. Gotować przez 1 1/2 do 2 godzin, aż mięso będzie miękkie.
Gotować farro: podczas gotowania jagnięciny, przygotować farro (lub brązowy ryż). Farro zajmie około 45 minut na gotowanie, po czym można go ogrzać, więc czas odpowiednio.
Przepłukać farro przez sito, aż woda będzie czysta.
Dodaj go do dużego rondla o grubym dnie. Przykryć około dwóch centymetrów wody i dodać około łyżki soli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego dusić, częściowo przykryć i niech gotować przez 45 minut lub do miękkości.
Spuścić nadmiar wody i odstawić, aż będziesz gotowy do użycia.
Usunąć jagnięcinę z garnka, zmniejszyć SOS: gdy jagnięcina będzie miękka, usunąć kawałki z garnka i odstawić. Odrzuć rozmaryn. Doprowadzić sos śmietanowy do wrzenia na dużym ogniu i zmniejszyć do około 2 szklanki.
Przecieru SOS, wrzucić z jagnięciny: Praca w partiach, przecieru w blenderze (lub z blenderem zanurzeniowym), aż będzie gładka. (Przy przecieraniu gorących płynów w blenderze najlepiej pracować ze stosunkowo małymi ilościami, napełniając może jedną czwartą blendera. W przeciwnym razie ciśnienie może zdmuchnąć blender i zrobić gorący bałagan.)
Powrót sos i jagnięcinę do garnka i w razie potrzeby ciepła, aż ciepłe przez. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem wymieszaj ze świeżą posiekaną natką pietruszki.
Duszona jagnięcina podawaj na ciepłym farro.