Przepis jagnięcina Moussaka może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 467 kalorii, 25g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ząbek czosnku, mleko, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jagnięca Moussaka, Moussaka z jagnięciną i bakłażanem, oraz Moussaka ziemniaczano-Jagnięca dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować mieszaninę jagnięciny, gotować jagnięcinę w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu, aż rumiane; wymieszać do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Wyjąć z patelni; odcedzić. Odstawić. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
3
Dodaj cebulę do patelni pokrytej sprayem do gotowania; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać jagnięcinę, porzeczki i kolejne 7 składników( porzeczki przez czosnek); doprowadzić do wrzenia. Gotować do zgęstnienia (około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
Czosnek
Jagnięcina
5
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
6
Aby przygotować sos, gotować 1 1/2 szklanki mleka i masła w ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia.
8
W dużej misce połączyć 1/2 szklanki mleka, białka, mąkę i 1/2 łyżeczki soli; stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny białek, stale mieszając trzepaczką. Wróć mieszaninę mleka na patelnię i gotuj do zgęstnienia (około 15 minut), stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Patelnia
9
Zdjąć z ognia.
10
Umieść połowę plasterków bakłażana na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posmaruj olejem 1 1/2 łyżeczki. Broil 4 minut z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym bakłażanem i 1 1/2 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Bakłażan
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
11
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Gotować plastry ziemniaków we wrzącej wodzie 5 minut lub do chrupkości-przetargu; odcedzić. Spłukać zimną wodą; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
13
Ułóż ziemniaki na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż połowę plastrów bakłażana na ziemniakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Bakłażan
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
14
4 szklanki mieszanki jagnięcej zalać bakłażanem i posypać 1 łyżką sera. Ułóż pozostałe bakłażany na ser, a następnie wymieszaj z pozostałą mieszaniną jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Ser
Jagnięcina
15
Posypać 1 łyżką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
16
SOS rozłożyć na ser i posypać 2 łyżkami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
SOS
17
Piec w 375 przez 45 minut lub do góry jest złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
18
Odstawić na 15 minut.
19
W razie potrzeby udekoruj gałązkami oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu