Jabłkowa tarta Streusel z miodową skórką
Jabłkowa tarta Streusel z miodową skórką wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Jeśli masz sok z cytryny, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Jabłkowa tarta Streusel z miodową skórką, Jabłkowa Tarta Streusel, oraz Słoneczna tarta żurawinowa, jabłkowa i figowa Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, cukier, cynamon i sól w procesorze.
Dodać masło; za pomocą zakrętów on / off, przetwarzać, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Miód, żółtka i 1 łyżkę wody z lodem ubić w misce.
Dodaj mieszaninę miodu do mieszanki mąki; za pomocą włączania / wyłączania, przetwarzaj, aż utworzą się grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić 1 godzinę.
Rozwałkować ciasto na mąki powierzchni do 12-calowy Okrągły.
Przenieś do 10-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony patelni. Fold zwis w; Naciśnij, aby utworzyć podwójną warstwę. Przykryć i schłodzić 30 minut lub do 1 dnia.
Wszystkie składniki wymieszać w średniej misce. Opuszkami palców wcierać masło, aż utworzą się grudki wielkości grochu. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania napełniania.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ubić pierwsze 4 składniki w dużej misce, aby wymieszać.
Dodać starte jabłka; wymieszać do obtarcia.
Przenieś do skorupy, równomiernie rozprowadzając.
Piec, aż streusel będzie złoty i nadzienie jest bulgotanie, około 1 godziny. Super. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)