Jabłko i Karmel w wieku Gouda Crostata

Jabłko i Karmel w wieku Gouda Crostata
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 902 kalorie, 16G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 128 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz w wieku gouda, cukier granulowany, jajko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crostata jabłkowa z sosem karmelowym, Crostata jabłkowa z sosem karmelowym, oraz Szparagi Smażone Z Dojrzałym Serem Gouda dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób ciasto: mąkę, mąkę kukurydzianą i cukier wrzuć do miski procesora kilka razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj startą Goudę przez rurkę zasilającą, kontynuując pulsowanie, a następnie upuść kawałki masła przez rurkę zasilającą, pulsując, aż mieszanina przypomina okruchy wielkości grochu. Powoli dodaj 2 łyżki wody, jak nadal pulsując jeszcze kilka razy, a następnie dodać więcej wody, jeśli to konieczne; zatrzymać, gdy ciasto zaczyna się łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
GoudaGouda
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1
Umieścić cukier w średnim rondlu miedzianym lub ciężkim ze stali nierdzewnej i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wlać śmietanę i syrop kukurydziany do małego rondla i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Gdy cukier się nagrzewa, zobaczysz, że zaczyna topić się na brzegach, a następnie zmienia kolor na złoty, w ciągu 2 do 3 minut. Używając drewnianej łyżki lub żaroodpornej silikonowej szpatułki, lekko potrząśnij cukrem z jednej strony. Zobaczysz płynny karmel powoli przesuwa się spod cukru ziarnistego. Bardzo powoli zacznij przenosić cukier do płynnego karmelu. Nie spiesz się z tym procesem-jeśli karmel zaczyna wyglądać ziarnisto, zbyt szybko dodajesz cukier. Jeśli karmel zaczyna palić lub robi się bardzo ciemny, zdejmij patelnię z ognia, aż palenie ustąpi, lub obniż ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
W międzyczasie uważaj na krem: chcesz, aby się zagotował, gdy cukier osiągnie płynny etap karmelu, więc dostosuj odpowiednio czas, podnosząc lub obniżając ciepło pod kremem (jeśli krem zagotuje się zbyt wcześnie, po prostu usuń go z ognia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
5
Gdy cukier całkowicie stopi się i ma ciemny bursztynowy kolor, usuń z ognia i wlej śmietanę - będzie się zasadniczo bąbelkować. Gdy karmel ustąpi, wymieszaj składniki, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
6
Dodać masło i sól i mieszać, aż będzie gładka, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
7
Wlej gorący karmel do żaroodpornego słoika lub pojemnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
8
Sos karmelowy można przechowywać, przykryć, w lodówce do 4 tygodni. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać delikatnie przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
9
Dodać ciasto: linia 13-by-18-by-1-cala blachy do pieczenia z pergaminem lub wkładką silikonową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
W średniej misce wymieszać plastry jabłka z brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Wyjąć jeden dysk ciasta z lodówki i umieścić na mące chłodnej powierzchni. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na 13-calowe koło: zacznij od środka ciasta i zwiń na zewnątrz, obracając ciasto od 2 do 3 cali po każdej rolce—pomoże to stworzyć prawdziwe koło. Po każdych czterech do pięciu rolkach, Uruchom dużą szpatułkę przesuniętą pod ciastem, aby uwolnić ją z powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
12
Dodaj trochę mąki na powierzchnię, wałek do ciasta i / lub ciasto, jeśli ciasto przykleja się lub staje się trudne do walcowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
13
Przenieść ciasto do wyłożonej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 163°. Ułóż jabłka na cieście, pozostawiając 2-calową granicę dookoła: nakładaj plasterki jabłek, układając je w koncentryczne okręgi, pracując od zewnątrz, aż dotrzesz do środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
15
Polać jabłkami sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
16
Podnieś jedną stronę ciasta na jabłka i naciśnij go w dół na owoce, co 5 lub 6 duże fałdy plis. Następnie kontynuuj wokół crostaty, naciskając plisy, aby przylegały. Przechowywać w lodówce crostata aż skorupa jest zimna i jędrne w dotyku, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
17
Za pomocą pędzla do ciasta umyj brzegi ciasta ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
18
Posyp owoce fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
19
Piec przez 45 do 55 minut, lub aż skorupa będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
20
Niech crostata ostygnie całkowicie na blasze do pieczenia, a następnie, za pomocą przesuniętej szpatułki, przenieść na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
21
Crostata może być przechowywana, przykryta, w temperaturze pokojowej do 2 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn