Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 902 kalorie, 16G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 128 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz w wieku gouda, cukier granulowany, jajko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crostata jabłkowa z sosem karmelowym, Crostata jabłkowa z sosem karmelowym, oraz Szparagi Smażone Z Dojrzałym Serem Gouda dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób ciasto: mąkę, mąkę kukurydzianą i cukier wrzuć do miski procesora kilka razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj startą Goudę przez rurkę zasilającą, kontynuując pulsowanie, a następnie upuść kawałki masła przez rurkę zasilającą, pulsując, aż mieszanina przypomina okruchy wielkości grochu. Powoli dodaj 2 łyżki wody, jak nadal pulsując jeszcze kilka razy, a następnie dodać więcej wody, jeśli to konieczne; zatrzymać, gdy ciasto zaczyna się łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W Czekoladzie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Gouda
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1
Umieścić cukier w średnim rondlu miedzianym lub ciężkim ze stali nierdzewnej i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wlać śmietanę i syrop kukurydziany do małego rondla i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Gdy cukier się nagrzewa, zobaczysz, że zaczyna topić się na brzegach, a następnie zmienia kolor na złoty, w ciągu 2 do 3 minut. Używając drewnianej łyżki lub żaroodpornej silikonowej szpatułki, lekko potrząśnij cukrem z jednej strony. Zobaczysz płynny karmel powoli przesuwa się spod cukru ziarnistego. Bardzo powoli zacznij przenosić cukier do płynnego karmelu. Nie spiesz się z tym procesem-jeśli karmel zaczyna wyglądać ziarnisto, zbyt szybko dodajesz cukier. Jeśli karmel zaczyna palić lub robi się bardzo ciemny, zdejmij patelnię z ognia, aż palenie ustąpi, lub obniż ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do Pieczenia
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
4
W międzyczasie uważaj na krem: chcesz, aby się zagotował, gdy cukier osiągnie płynny etap karmelu, więc dostosuj odpowiednio czas, podnosząc lub obniżając ciepło pod kremem (jeśli krem zagotuje się zbyt wcześnie, po prostu usuń go z ognia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
5
Gdy cukier całkowicie stopi się i ma ciemny bursztynowy kolor, usuń z ognia i wlej śmietanę - będzie się zasadniczo bąbelkować. Gdy karmel ustąpi, wymieszaj składniki, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
6
Dodać masło i sól i mieszać, aż będzie gładka, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W Czekoladzie
(albo Zwykłe)
7
Wlej gorący karmel do żaroodpornego słoika lub pojemnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
8
Sos karmelowy można przechowywać, przykryć, w lodówce do 4 tygodni. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać delikatnie przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Brzoskwinie
9
Dodać ciasto: linia 13-by-18-by-1-cala blachy do pieczenia z pergaminem lub wkładką silikonową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
10
W średniej misce wymieszać plastry jabłka z brązowym cukrem.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Wyjąć jeden dysk ciasta z lodówki i umieścić na mące chłodnej powierzchni. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na 13-calowe koło: zacznij od środka ciasta i zwiń na zewnątrz, obracając ciasto od 2 do 3 cali po każdej rolce—pomoże to stworzyć prawdziwe koło. Po każdych czterech do pięciu rolkach, Uruchom dużą szpatułkę przesuniętą pod ciastem, aby uwolnić ją z powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
12
Dodaj trochę mąki na powierzchnię, wałek do ciasta i / lub ciasto, jeśli ciasto przykleja się lub staje się trudne do walcowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
13
Przenieść ciasto do wyłożonej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 163°. Ułóż jabłka na cieście, pozostawiając 2-calową granicę dookoła: nakładaj plasterki jabłek, układając je w koncentryczne okręgi, pracując od zewnątrz, aż dotrzesz do środka.
Podnieś jedną stronę ciasta na jabłka i naciśnij go w dół na owoce, co 5 lub 6 duże fałdy plis. Następnie kontynuuj wokół crostaty, naciskając plisy, aby przylegały. Przechowywać w lodówce crostata aż skorupa jest zimna i jędrne w dotyku, o 15 protokół.