Jabłka Pieczone W Miodzie
Jabłka pieczone w miodzie to deser, który serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 379 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Za $1.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 154 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz lody vanillan, wodę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 36%. Jabłka Pieczone W Miodzie, Staromodne jabłka pieczone w miodzie, oraz Staromodne jabłka pieczone w miodzie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Jabłka wydrążyć i usunąć skórkę z górnej jednej trzeciej każdego z nich.
Umieść je w naczyniu do pieczenia i wypełnij otwory rdzenia jak największą ilością żurawiny.
W międzyczasie w małym rondelku wymieszaj wodę, brązowy cukier i miód. Doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając, aby w razie potrzeby rozpuścić cukier i miód. Gdy dojdzie do wrzenia, wylej mieszaninę na jabłka.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, fastrygując sokami co 15 do 20 minut.
Podawać z lodami waniliowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na pieczone jabłko. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.