Jabłka Nadziewane Jagodami

Jabłka nadziewane jagodami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 254 kalorie . Za 1,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Mieszanka kwaśnych jabłek, mielonego cynamonu, żurawiny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 21% . Podobne przepisy to Piknik nadziewany: pomidory nadziewane tuńczykiem i karczochami, cukinia nadziewana czerwoną papryką, fetanem i cieciorką, jabłka Macintosh nadziewane orzechami i brązowym cukrem, sałatka z jagód pszennych z jabłkami i orzechami nerkowca oraz nadziewane jabłka .
Instrukcje
W małej misce połącz żurawinę i sok pomarańczowy; odstawić na 20 minut. Jabłka rdzeniowe, pozostawiając nienaruszone dno; obierz wierzchołki jabłek.
Umieść każdy na 12-calowym. kwadratowy kawałek folii.
Odcedź żurawinę; dodać orzechy włoskie, brązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową. Nadziewaj jabłka; kropka z masłem. Zawiń rogi folii wokół każdego jabłka i przekręć, aby uszczelnić.
Umieścić na stojaku w szybkowarze; Dodaj wodę. Zamknij dokładnie pokrywę; umieścić regulator ciśnienia na rurze odpowietrzającej. Doprowadź szybkowar do pełnego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejsz temperaturę do średnio-wysokiej; gotować 10 minut. (Regulator ciśnienia powinien utrzymywać powolny, stały ruch wahadłowy; w razie potrzeby wyregulować ogrzewanie.)
Zdjąć z ognia. Natychmiast schłodzić zgodnie ze wskazówkami producenta, aż do całkowitego obniżenia ciśnienia.
Usuń jabłka z folii; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.