Język utwardzony w czerwonym Chile (Lengua Adovada)
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Język utwardzony w czerwonym Chile (Lenguan Adovada) może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz język wołowy, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pastel de lengua (ciasto z językiem wołowym), Fiesta Lengua (Język), oraz Cemitas de Lengua (język meksykański) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby marynatę, puree cebulę i czosnek w robocie kuchennym, aż drobno posiekane.
Przełożyć do miski i dodać resztę składników do marynaty.
Dodać kilka łyżek wody w razie potrzeby tak, że marynata jest gęsta pasta.
Umieść język w nieaktywnej patelni i zalej marynatą. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 24 godziny i do 3 dni.
Umieść język w małym szklanym, ceramicznym lub glinianym naczyniu do pieczenia lub innym naczyniu, które pomieści Język bez zbyt dużej ilości miejsca po bokach. Łyżka marynaty na język i dodać płyn duszenia. Przykryj naczynie folią lub pokrywką. Dusić przez 3 godziny lub do czasu, aż język będzie wideł przetargu.
Wyjąć naczynie z piekarnika i lekko ostudzić.
Język pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu z sosem łyżką na plastry.
Dodaj dodatkowy czerwony lub zielony sos chile, w razie potrzeby.
Podawać z posolem, ziemniakami lub wybraną skrobią.