Irlandzki chleb sodowy z porzeczkami i kminkiem
Irlandzki chleb sodowy z porzeczkami i kminkiem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól, ciasto do pizzy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest improwizowalne. Spróbuj Brązowy Chleb Sodowy Z Porzeczkami I Kminkiem, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyszczotkuj patelnię bochenkową 8 1/2 na 4 1/2 cala z 1 łyżką. roztopione masło.
Spłaszczyć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, posypać jedną trzecią porzeczek i kminku i zagnieść. Powtórzyć z pozostałymi porzeczkami i kminkiem, aż wszystkie zagniecione do ciasta. Uformuj Bochenek, przenieś do patelni bochenkowej, przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 1 1/2 godziny.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Wymieszać ciasto z pozostałym roztopionym masłem, posypać solą i piec na złoty kolor, 30 do 35 minut.
Ostudzić w patelni na stojaku z drutu. Pokroić i podać.