Irish Soda Loaf

Irish Soda Loaf może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury napoju. Ten przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz kminek, jajka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Celebrating My Irish Heritage Through Food (Cheesy Irish Soda Scones), Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, oraz Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 5 cali. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Pokrój lub natrzyj masło, aż mieszanina uzyska konsystencję drobnego posiłku. Wymieszać z rodzynkami i kminkiem.
W średniej misce ubij dwa jajka, aby połączyć.
Wlać mieszaninę maślanki do suchych składników i mieszać, aż się połączy.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą, wkleić w bochenek i włożyć do przygotowanej patelni. Ubić Ostatnie jajko, aby wymieszać i posmarować nim wierzch bochenka. Za pomocą ostrego noża, wyciąć 1/4-cala-Głębokie wzdłużnie ukośnik w dół środka bochenka pozostawiając 1-calowy margines na każdym końcu.
Piec chleb sodowy w środku piekarnika, aż dobrze rumiane i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut. Obrócić bochenek na stojaku i ostudzić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.