Irish Soda Bread IV
Irish Soda Bread IV może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten poranny posiłek ma 601 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 92 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sodę oczyszczoną, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.
Instrukcje
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól wymieszać w dużej misce. Użyj palców lub noża do ciast, aby nacisnąć masło lub margarynę, jak skórka z ciasta. Gdy mieszanka wygląda dobrze i krucho, dodaj rodzynki i kminek.
Wymieszać, a następnie dodać jajka, maślankę i śmietanę. Jeśli mieszanina nie jest wilgotna, dodaj mleko.
Wlać do dwóch natłuszczonych i lekko posypanych mąką patelni bochenkowych lub patelni.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 45 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do chleba wyjdzie czysta.