Irish Soda Bread IV

Irish Soda Bread IV
Irish Soda Bread IV może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten poranny posiłek ma 601 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 92 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sodę oczyszczoną, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól wymieszać w dużej misce. Użyj palców lub noża do ciast, aby nacisnąć masło lub margarynę, jak skórka z ciasta. Gdy mieszanka wygląda dobrze i krucho, dodaj rodzynki i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Nasiona KminkuNasiona Kminku
MasłoMasło
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać, a następnie dodać jajka, maślankę i śmietanę. Jeśli mieszanina nie jest wilgotna, dodaj mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
JajkoJajko
MlekoMleko
3
Wlać do dwóch natłuszczonych i lekko posypanych mąką patelni bochenkowych lub patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
4
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 45 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do chleba wyjdzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn