Indyk ziołowo-musztardowy z sosem z zielonej cebuli

Indyk ziołowo-musztardowy z sosem z zielonej cebuli
Need a danie główne bezglutenowe? Ziołowo-Musztardowy Indyk z sosem z zielonej cebuli może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 83g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 708 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz grubo zmielony pieprz, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Indyk Z Masłem Ziołowym I Karmelizowanym Sosem Balsamicznym Z Cebuli, Indyk pieczony ziołami z sosem, oraz Indyk pieczony ziołami z sosem.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Główną jamę indyka posypać solą i pieprzem i posmarować 2 łyżkami masła ziołowo-musztardowego. Zaczynając od końca szyi indyka, ostrożnie wsuń rękę między skórę a mięso piersi, ud i górnych podudzi, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MusztardaMusztarda
MasłoMasło
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
3
Masło ziołowe rozprowadzić na udach i podudziach, a następnie na mięsie piersi pod skórą. Wypełnij główną jamę pietruszką, szałwią i gałązkami tymianku. Zwiąż nogi luźno. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
MięsoMięso
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
4
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Na Zewnątrz indyka natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Wlać wywar na patelnię. Pieczeń indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 165 ° F do 77°, około 3 godzin. Przechyl indyka tak, aby soki z głównej jamy spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
6
Przelej indyka na talerz. Namiot bardzo luźno z folią; odstawić na co najmniej 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni). Pan rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Zeskrobać soki i rumiane kawałki z zastrzeżonej patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka off tłuszczu, zastrzegając 2 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Dodaj tyle bulionu do patelni soków, aby zmierzyć 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Ubij razem 2 łyżki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Podgrzać 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj białe części zielonej cebuli. Sauté do początku kolor, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
6
Dodać odtłuszczone soki z patelni, 2 szklanki wywaru i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej. Dusić, aż zredukowana do pożądanej konsystencji, ubijając od czasu do czasu, o 8 protokół. Wymieszać z ziołami i zieloną cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia34
Magazyn