Indyk z grilla jabłkowego z sosem jabłkowym
Grillowany indyk z jabłkami z sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 601 kalorii, 72g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać Applewood chipsy, pieprz, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sos Z Indyka Jabłkowego, Pieczony indyk z sosem jabłkowym, oraz Rolada z indyka w sosie jabłkowo-jabłkowym.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 30 minut.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Połącz cebulę, jabłko, szałwię, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w misce. Stuff jamy ciała mieszanką cebuli. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Indyka posmarować olejem, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu. Piersi przykryć folią.
Włożyć indyka do jednorazowej patelni z folii aluminiowej.
Aby przygotować indyka do pośredniego grillowania, rozgrzej grill, podgrzewając jedną stronę do średniej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Utrzymuj temperaturę na poziomie 35
Umieść 1 szklankę zrębków na rozgrzanych węglach.
Umieść patelnię na nieogrzewanej stronie grilla. Przykryć i gotować 45 minut.
Miejsce Pozostałe 1 szklanka wiórów na gorących węglach; przykryć i gotować 45 protokół.
Dodaj węgle w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę na 35
Zdjąć folię z piersi; przykryć i gotować 35 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 16
Wyjąć indyka z grilla; odstawić na co najmniej 30 minut przed wyrzeźbieniem. Wyrzucić mieszankę cebuli i skóry.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople z patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg.
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Umieścić cydr w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki (o 4 protokół).
Dodać kapiące Patelnie i zrobić-Ahead sos; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek (o 5 protokół).