Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy

Żurawinowo-pomarańczowy glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 70g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, gałązki indyka, tymianku i rozmarynu oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Indyk szkliwiony żurawiną z farszem żurawinowo-kukurydzianym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w rondlu 1-quart, podgrzej brązowy cukier, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i sos żurawinowy do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Całkowicie fajne. Odstawić 1/2 Puchar mieszanki żurawiny do fastrygowania; przechowywać w lodówce pozostałej mieszanki żurawiny do serwowania.
Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. Wiązać nogi razem z ciężkim sznurkiem. Na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia umieścić indyka, pierś do góry.
Posypać solą i pieprzem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Pieczemy 2 godziny 30 minut do 3 godzin, po 2 godzinach zalewamy 1/2 szklanki mieszanki żurawinowej. Indyk odbywa się, gdy termometr czyta co najmniej 74° i nogi poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu.
Indyka ułożyć na ciepłym talerzu; przykryć folią.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Podawać z zastrzeżoną mieszanką żurawinową.
Dekoruj ziołami, żurawiną i kumkwatem.