Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini

Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini
Need a dairy free main course? Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 41g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, oliwę z oliwek, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini, Falafel-faszerowany bakłażan z sosem Tahini i pomidorowym smakiem, oraz Kurczak Shawarma Pita z sosem czosnkowym tahini.

Instrukcje

1
Ułóż kotlety z indyka w naczyniu szklanym o wymiarach 15x10x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z Piersi IndykaKotlety Z Piersi Indyka
2
Rozłóż plastry cebuli w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Wymieszaj kurkumę, coarsesalt, mieloną kolendrę, mielony kminek, czarny pieprz, biały pieprz i gorącą paprykę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Kminek MielonyKminek Mielony
Biały PieprzBiały Pieprz
KurkumaKurkuma
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Posypać plastry cebuli 1 łyżką mieszanki przypraw, następnie skropić 2 łyżki oliwy z oliwek, obracając cebulę obustronnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
5
Posypać Pozostałe spicemixture po obu stronach kotlety z indyka, pocierając mieszankę przypraw z fingertipsto płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z Piersi IndykaKotlety Z Piersi Indyka
6
Mżawka 4 łyżki oliwy z oliwek wywrócić, obracając kotlety do pokrycia obu stron.Przykryć i schłodzić cebulę i indyka co najmniej 4 godziny i do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
7
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
8
Stojak do grilla szczotkowego z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Pędzel chlebek pita z 2 łyżkami oleju. Grill cebula plastrynietłuścić przetargu, o 4 minut na stronie. Grillturkey kotlety aż gotowane przez, około 3 minut na stronie. Pieczywo pita z grilla, aż pojawią się znaki grilla, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przelać kotlety z indyka i plastry cebuli na deskę do krojenia i utrzymać ciepłe pieczywo pita.Pracując partiami, układaj kilka kawałków i tnij cienko w poprzek. Powtarzanie i krojenie plasterkami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z Piersi IndykaKotlety Z Piersi Indyka
Kombinacja 2Kombinacja 2
CebulaCebula
11
Wymieszać indyka i cebulę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Na każdym z 8 talerzy umieść 1 chlebek pita.Top z mieszanką Indyk-cebula, następnie
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
13
Sos pomidorowy, sos Tahini i bakłażan i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TahiniTahini
PomidorPomidor
14
* Bakłażan pakowany w marynowanej solance z wody, octu, soli, ziół i przypraw; sprzedawany na rynkach wschodnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
OcetOcet
PrzyprawyPrzyprawy
SolankaSolanka
ZiołaZioła
WodaWoda
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn