Indyk nadziewany sosem Mojo
Nadziewany indyk z sosem Mojo może być właśnie bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Za 4,16 dolara za porcję otrzymasz przystawkę na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 58 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 424 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką pierś z indyka, oliwę, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 62%. Podobne przepisy obejmują Mojo Picón – pikantny czerwony sos do ziemniaków Mojo, Mojo Picón – pikantny czerwony sos do ziemniaków Mojo i Tacos z indykiem Mojo.
Instrukcje
W misce połącz pierwsze sześć składników. Krusz kiełbasę na powstałej mieszance i dobrze wymieszaj.
Skórą do dołu, rozbij pierś z indyka tłuczkiem do mięsa na głębokość 1/2 cala. grubość.
Rozłóż mieszankę kiełbasy na indyku w odległości do 1 cala od krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od krótszego boku; zawiązać na 1-1/2 cala. do 2 cali przerwy sznurkiem kuchennym.
Umieścić w 5-qt. owalna wolnowar.
W blenderze połącz pierwsze dziewięć składników sosu; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Podczas przetwarzania stopniowo, równym strumieniem, stopniowo dodawaj olej.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5 godzin lub do momentu, gdy termometr umieszczony na środku wskaże 165°.
Wyjmij z wolnowaru; przykryć i odstawić na 10 minut przed pokrojeniem. Odrzuć ciąg.
W międzyczasie usuń tłuszcz z soków kuchennych; Przelej sok do małego rondelka. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę.