Morela i Tequila Glazed Indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 12. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 82g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jeśli masz indyka, morele, tequilę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Morelowo-Glazurowana Pierś Z Indyka, Golden Apricot-Glazurowana Pierś Z Indyka, oraz Indyk z morelą w sosie ze świeżych ziół.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: dozownik smaku drobiu (dostępny w sklepach dla smakoszy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Drób
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Umieść chiles i 2 szklanki bulionu z kurczaka w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Niech chiles stać na 5 do 10 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
6
Wymieszać 3/4 szklanki bulionu z kurczaka, roztopionego masła i tequili w małej metalowej misce. Doprawić solą. Za pomocą iniektora smaku kuchennego wstrzyknij mieszaninę do ud, piersi i nóg indyka. Jeśli mieszanina zestali się, umieść miskę nad palnikiem gazowym lub w ciepłym piekarniku, aż masło się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Tequila
Masło
Cała Turcja
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę
Piekarnik
7
Umieść indyka na stojaku ustawionym na dużej patelni do pieczenia. Włóż końcówki skrzydeł pod ciało indyka. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Patelnia Do Pieczenia
8
Ułożyć podroby na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Przełożyć chiles płynem do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj konfitury morelowe, oregano i czosnek i proces, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Morelowe
Sól I Pieprz
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek
11
Przełożyć puree z chile do średniego rondla. Pocierać około 1 szklanka puree chile całym indyku (rezerwa resztę do sosu na końcu), praca niektóre z niego między piersi i skóry. Indyka doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Turcja
Papryka Chili
SOS
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
12
Dodaj 1 szklankę bulionu do patelni i piecz przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
13
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F. kontynuuj pieczenie indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 165 stopni F, O 2 godziny dłużej, fastrygując co 20 minut z kroplami. Przykryj indyka luźno folią, jeśli zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Folia Aluminiowa
Piekarnik
14
Przełożyć indyka na talerz, zastrzegając soki na patelni i pozostawić do odpoczynku podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Przecedzić soki z patelni do dużego, ciężkiego rondla i wyrzucić wszelkie ciała stałe. Łyżka tłuszczu z górnej części płynu i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
16
Dodaj pozostałe puree chile do rondla i wymieszać, aż dobrze połączone. Gotować na dużym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
17
Udekoruj indyka suszonymi morelami, suszonymi chiles i świeżą kolendrą.