Indyjski Lato Turcja Chili

Indyjski Lato Turcja Chili
Przepis Indian Summer Turkey Chili może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 35 minut. To danie główne ma 925 kalorii, 46g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.64 za porcję. 314 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mielonej piersi indyka, salsy, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pręty precla, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Kokosowe Snowman jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 92%. Spróbuj Indyjskie Lato, Indyjska Letnia Salsa, oraz Indian Summer Succotash dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzać garnek na średnim lub średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 3 zwoje patelni i mięso z indyka. Doprawić mięso: chili w proszku, przyprawą do grilla, kminkiem, Worcestershire i ostrym sosem. Rozbij mięso tylną drewnianą łyżką na małe kruszyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Posiekać cebulę, rezerwując 1/4 go do polewy chili. Brązowe mięso 5 minut, następnie dodać cebulę i posiekaną paprykę i gotować 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Dodaj piwo i odgazuj patelnię, skrobanie kapieli i gotowanie z alkoholu.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj sos pomidorowy i sos barbecue i doprowadzić do bańki. Używając ziaren kukurydzy dodaj je teraz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
7
Niech chili dusić 10 minut. Dostosuj przyprawy i poziom ciepła do swojego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
8
Zdjąć z ognia i podawać.
1
Aby zrobić podwójną partię, podgrzej 2 garnki i zrób 1 partię w każdym garnku, zamiast używać 1 masywnego garnka, który jest trudny do kontrolowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Wszystkie powyższe można znaleźć w sekcji przekąsek lub przekąsek natural foods na twoim rynku.
1
Rozmrożona kukurydza mrożona lub resztki kukurydzy na kolbie, zeskrobane z kolby
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Kukurydza MrożonaKukurydza Mrożona

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedymny sos barbecuedymny sos barbecue1butelkipiwo (alkohol się gotuje), ok. 1 szklankapiwo (alkohol się gotuje), ok. 1 szklanka10trochę posiekanej cukiniiPokrojone jalapenos z puszki, odsączonePokrojone jalapenos z puszki, odsączone397papryka habanero1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana4Spód: okruszki z herbatników grahamciemny chili w proszku, 2 fulle palmoweciemny chili w proszku, 2 fulle palmowe1zostawićPosiekana kolendraPosiekana kolendra4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziarna kukurydzy, opcjonalnieziarna kukurydzy, opcjonalnie10trochę posiekanej cukiniiŻółte, czerwone lub niebieskie kukurydziane chipsy Tortilla, dowolny smakŻółte, czerwone lub niebieskie kukurydziane chipsy Tortilla, dowolny smak1porcja startego parmezanukminek, 1/2 dłoni pełnykminek, 1/2 dłoni pełny10trochę posiekanej cukiniiPosiekane zielone oliwki i pimentosPosiekane zielone oliwki i pimentos2Spód: okruszki z herbatników grahammieszanka przypraw do grilla, Dowolna marka, 1 palm fullmieszanka przypraw do grilla, Dowolna marka, 1 palm full1kilogramymielony Indyk (85% chudego) lub mielona pierś indyka (99% chudego), 2 opakowaniamielony Indyk (85% chudego) lub mielona pierś indyka (99% chudego), 2 opakowania10trochę posiekanej cukiniiPolenta Chips, zwykły lub guacamole smakPolenta Chips, zwykły lub guacamole smak1porcja startego parmezanuostry sos, średni do bardzo pikantnegoostry sos, średni do bardzo pikantnego3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelnioliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelni1łyżka czerwony ocet winnycebula, ćwiartkacebula, ćwiartka10trochę posiekanej cukiniiPosiekana surowa cebulaPosiekana surowa cebula10trochę posiekanej cukiniiYukon Gold, Red Bliss lub Blue Potato Chips, dowolny smakYukon Gold, Red Bliss lub Blue Potato Chips, dowolny smak10trochę posiekanej cukiniiPręty PrecelPręty Precel10trochę posiekanej cukiniiRozdrobnione sery: wędzony biały ostry cheddar, taki jak Cabot brand, pepper jack, chipotle Cheddar, 5 peppercorn Cheddar, Monterey jackRozdrobnione sery: wędzony biały ostry cheddar, taki jak Cabot brand, pepper jack, chipotle Cheddar, 5 peppercorn Cheddar, Monterey jack10trochę posiekanej cukiniiKwaśna śmietanaKwaśna śmietana10trochę posiekanej cukiniiChipsy Pita, proste lub pikantne smakiChipsy Pita, proste lub pikantne smaki10trochę posiekanej cukiniiPomidory pokrojone w kostkęPomidory pokrojone w kostkę10trochę posiekanej cukiniiChipsy Tortilla Z Czarnej FasoliChipsy Tortilla Z Czarnej Fasoli2Spód: okruszki z herbatników grahamSos WorcestershireSos Worcestershire2largespapryka, dowolna kombinacja kolorów, czerwona, zielona, fioletowa, żółta lub pomarańczowa, posiekanapapryka, dowolna kombinacja kolorów, czerwona, zielona, fioletowa, żółta lub pomarańczowa, posiekana10trochę posiekanej cukiniiSalsasSalsas

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Casteller Cava Rosado. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia55
Magazyn