Indyjska zupa pomidorowa
Indyjska zupa pomidorowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowe nasiona gorczycy, nasiona kminku, Serrano chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schłodzona Indyjska zupa pomidorowa z krabem, Indyjska przyprawiona ciecierzyca i ognista zupa pomidorowa, oraz Indyjska Salsa Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia. W robocie kuchennym wirować czosnek i chili, aż zostaną zmielone.
Dodać cebulę i pulsować aż do mielenia.
Zeskrobać do dużej miski i wymieszać z ogórkiem i solą.
Wytnij X na dnie każdego pomidora i zanurz we wrzącej wodzie, aż skórka zacznie się zwijać, około 30 sekund. Spłucz pod zimną bieżącą wodą do ostygnięcia. Ustaw sitko na misce z mieszanką cebuli. Pracując nad sitkiem, zdejmij skórki z pomidorów i wyciśnij i wyrzuć rdzenie. Delikatnie wycisnąć sok i nasiona z pomidorów. Naciśnij nasiona, aby wyodrębnić sok; Odrzuć nasiona. Na desce do krojenia z sokiem dobrze mielić pomidory; wlać dowolny sok, który zbiera się do sitka.
Dodaj mielone pomidory do miski z mieszanką cebuli.
W małej misce wymieszaj koncentrat tamaryndowca z 1/4 szklanki ciepłej wody. Wymieszać z mieszanką pomidorową, wraz z kolendrą, miętą i imbirem. W 6-do 8-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, wymieszaj mielony kminek, aż będzie pachnący, 2 minuty; dodaj do zupy. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Zupa z chochli do misek; top każdej porcji z około 1/4 szklanki jogurtu. W 1-do 2-quart nonstick patelni, która ma ciasną pokrywę, połączyć olej, nasiona kminku, nasiona gorczycy i nasiona Nigelli. Ustawić na dużym ogniu i mieszać, aż przyprawy zaczną pop, 30 sekund do 1 minuty. Przykryć i energicznie wstrząsnąć, aż popping zacznie ustępować, 1 do 2 minut. Łyżka gorących nasion równo nad zupą.