Indyjska crumbed ryba z pikantnymi frytkami
Indyjska crumbed ryba z pikantnymi frytkami jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 32G białka, oraz 9g tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ziemniaki, pasta curry, curry w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Pyszne i łatwe Crumbed ryb, Pikantne pieczone ryby i frytki z kreolskim ketchupem, oraz Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Na blachę do pieczenia wrzucić chipsy z pastą curry, połową oleju i odrobiną przypraw, a następnie gotować 20 min na górnej półce.
W międzyczasie tostuj naan w tosterze, a następnie zmiażdż okruchy w robocie kuchennym z proszkiem curry.
Połóż rybę na blasze do pieczenia, posmaruj resztą oleju, następnie zapakuj okruchy na wierzch i skropić odrobiną oleju.
Przenieś chipsy na dolną półkę i gotuj rybę powyżej przez 10 minut, aż będzie chrupiąca i złocista.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.