Indyjska Ciecierzyca

Indyjska Ciecierzyca
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc dać indyjskiej ciecierzycy spróbować. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 187 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pomidor, korzeń imbiru, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciecierzyca W Stylu Indyjskim, Indyjska Przyprawiona Ciecierzyca, oraz Indyjska przyprawiona ciecierzyca ze szpinakiem.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, cebula, i imbir, i gotować, aż rumiane. Wymieszać w garam masala, Channa masala przyprawa, pomidor, woda, i garbanzos; doprawić do smaku z solą. Doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i dusić, aż garbanzos są bardzo miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
CiecierzycaCiecierzyca
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PomidorPomidor
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn