Imbirowy Sos Żurawinowy
Imbirowy sos żurawinowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żurawiny, imbiru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Z Imbirem, Sos Żurawinowy Imbirowy, oraz Bourbon Imbir Sos Żurawinowy.
Instrukcje
W dużym rondlu, ciepły olej na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj imbir i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj żurawinę, skórkę pomarańczową i sok, cukier i 3/4 szklanki wody, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje i jagody pękły, 10 do 12 minut.
Przed podaniem wyjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.