Imbir Smażony Ryż
Imbir smażony ryż może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Na 1,23 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 844 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, czosnek, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Imbir Smażony Ryż, Ryż smażony z jajkiem i imbirem, oraz Imbir Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać imbir i czosnek. Gotować 10 minut lub aż rumiane i chrupiące, stale mieszając.
Zdjąć z patelni; odstawić.
Dodaj pokrojoną cebulę na patelnię; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Przykryć i gotować 10 minut lub do miękkości; wymieszać od czasu do czasu.
Posypać solą cebulę; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiego.
Dodać ryż; gotować 4 minuty lub do ogrzania, często mieszając.
Zrobić dobrze w środku ryżu; dodać jajka, mieszając do jajecznicy. Stopniowo włącz jajka do ryżu; wymieszaj mieszaninę imbiru, zieloną cebulę, sos sojowy i olej sezamowy.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier