Imbir i wanilia Creme Brûlée

Imbir i wanilia Creme Brûlée
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj imbiru i wanilii Creme Brûlée. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 424 kalorie, 5G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, imbir, owoce tropikalne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brulee dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść trzy 4-calowe naczynia z karbowanymi płatkami * w każdej z dwóch patelni do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale lub umieść sześć 3/4 szklanki ramekinów na 1 patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Śmietanę, cukier i imbir wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Używając małego ostrego noża, zeskrobuj nasiona z fasoli wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Dodaj nasiona i fasolę do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina się gotuje. Przykryj patelnię, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu i gotuj delikatnie 10 minut, aby zaparzyć smaki. Odcedzić do dużej miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Żółtka ubić w średniej misce, aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance śmietany, aby się wymieszać. Odstawić krem do miarki; podzielić między potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków naczyń. Ostrożnie przenieść patelnie do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Piec krem, aż prawie ustawić w Centrum, gdy patelnie są delikatnie wstrząśnięte, o 30 minut dla fluted flan potraw i 35 minut dla ramekins. Za pomocą metalowej szpatułki przenieść kremy w naczyniach na powierzchnię roboczą; ostudzić 30 minut. Chill co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1
Posypać 2 łyżeczki cukru równomiernie na każdym kremie. Pracując z 1 kremem na raz, przytrzymaj palnik**, aby płomień znajdował się 2 cale nad powierzchnią. Bezpośredni płomień tak, że cukier topi się i brązowieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
2
Przechowywać w lodówce, aż kremy są jędrne ponownie, ale polewa jest nadal kruche, co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 4 godziny tak, że polewa nie zmięknie.
3
Udekoruj crème brûlées owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
4
* Cztery cale średnicy karbowane szkło flan naczynia są dostępne w sklepach naczynia i wiele sklepów ze sprzętem. Mają około 2/3 cala głębokości i trzymają około 1/2 szklanki płynu.
5
** Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn