Imbir i wanilia Creme Brûlée
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj imbiru i wanilii Creme Brûlée. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 424 kalorie, 5G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, imbir, owoce tropikalne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść trzy 4-calowe naczynia z karbowanymi płatkami * w każdej z dwóch patelni do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale lub umieść sześć 3/4 szklanki ramekinów na 1 patelni.
Śmietanę, cukier i imbir wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Używając małego ostrego noża, zeskrobuj nasiona z fasoli wanilii.
Dodaj nasiona i fasolę do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina się gotuje. Przykryj patelnię, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu i gotuj delikatnie 10 minut, aby zaparzyć smaki. Odcedzić do dużej miarki.
Żółtka ubić w średniej misce, aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance śmietany, aby się wymieszać. Odstawić krem do miarki; podzielić między potrawy.
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków naczyń. Ostrożnie przenieść patelnie do piekarnika.
Piec krem, aż prawie ustawić w Centrum, gdy patelnie są delikatnie wstrząśnięte, o 30 minut dla fluted flan potraw i 35 minut dla ramekins. Za pomocą metalowej szpatułki przenieść kremy w naczyniach na powierzchnię roboczą; ostudzić 30 minut. Chill co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Posypać 2 łyżeczki cukru równomiernie na każdym kremie. Pracując z 1 kremem na raz, przytrzymaj palnik**, aby płomień znajdował się 2 cale nad powierzchnią. Bezpośredni płomień tak, że cukier topi się i brązowieje, około 2 minut.
Przechowywać w lodówce, aż kremy są jędrne ponownie, ale polewa jest nadal kruche, co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 4 godziny tak, że polewa nie zmięknie.
Udekoruj crème brûlées owocami.
* Cztery cale średnicy karbowane szkło flan naczynia są dostępne w sklepach naczynia i wiele sklepów ze sprzętem. Mają około 2/3 cala głębokości i trzymają około 1/2 szklanki płynu.
** Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi.