Imbir i wanilia Creme Brûlée

Imbir i wanilia Creme Brûlée
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj imbiru i wanilii Creme Brûlée. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 424 kalorie, 5G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, imbir, owoce tropikalne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brulee dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Umieść trzy 4-calowe naczynia z karbowanymi płatkami * w każdej z dwóch patelni do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale lub umieść sześć 3/4 szklanki ramekinów na 1 patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Śmietanę, cukier i imbir wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Używając małego ostrego noża, zeskrobuj nasiona z fasoli wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Dodaj nasiona i fasolę do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina się gotuje. Przykryj patelnię, zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu i gotuj delikatnie 10 minut, aby zaparzyć smaki. Odcedzić do dużej miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Żółtka ubić w średniej misce, aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance śmietany, aby się wymieszać. Odstawić krem do miarki; podzielić między potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Takich Jak Lindt, Do Czekoladowych LokówTakich Jak Lindt, Do Czekoladowych Loków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków naczyń. Ostrożnie przenieść patelnie do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Piec krem, aż prawie ustawić w Centrum, gdy patelnie są delikatnie wstrząśnięte, o 30 minut dla fluted flan potraw i 35 minut dla ramekins. Za pomocą metalowej szpatułki przenieść kremy w naczyniach na powierzchnię roboczą; ostudzić 30 minut. Chill co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1
Posypać 2 łyżeczki cukru równomiernie na każdym kremie. Pracując z 1 kremem na raz, przytrzymaj palnik**, aby płomień znajdował się 2 cale nad powierzchnią. Bezpośredni płomień tak, że cukier topi się i brązowieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
2
Przechowywać w lodówce, aż kremy są jędrne ponownie, ale polewa jest nadal kruche, co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 4 godziny tak, że polewa nie zmięknie.
3
Udekoruj crème brûlées owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
4
* Cztery cale średnicy karbowane szkło flan naczynia są dostępne w sklepach naczynia i wiele sklepów ze sprzętem. Mają około 2/3 cala głębokości i trzymają około 1/2 szklanki płynu.
5
** Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn