Huevos Rancheros z salsą małż na ręcznie robionych Sopes
Przepis Huevos Rancheros z małży Salsan na ręcznie robione Sopes może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 139 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Jeśli masz sól i pieprz, małże, pomidor roma i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Salsa Verde Huevos Rancheros, Huevos Rancheros z salsą Tomatillo, oraz Huevos Rancheros z awokado Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masę wymieszać z solą i powoli dodawać 1 szklankę wody.
Łącz, aż masa zamieni się w miękkie ciasto i uformuje kulkę. Chwyć małą kulkę ciasta o wielkości cytryny i uformuj patty o grubości 1/2 cala. Na patelni saute, dodać 1 łyżkę oleju roślinnego i lekko smażyć patty z obu stron przez 2 do 3 protokół z każdej strony.
Zdjąć z patelni i lekko ostudzić.
Dodać więcej oleju roślinnego do patelni, o 1/2-cala z boku patelni, i ciepła. W międzyczasie zacznij formować Sope, naciskając na środek każdego patty, aby utworzyć małą płytką miskę lub "sope". Smażyć sosy po raz drugi, aż będą zarumienione. Odstawić.
Dla salsy Małży: doprowadzić mały garnek wody do wrzenia i dodać pomidory, cebula i jalapeno. Po 10 do 15 sekundach wyciągnij pomidora i obierz skórę.
Miejsce w mikserze. Nadal gotować cebulę i jalapeno przez 10 więcej minut.
Wyjąć z garnka i dodać do blendera.
Dodać małże do wody i przykryć. Gotować na dużym ogniu, aż małże otwarte, o 5 protokół. W międzyczasie dodaj kolendrę, czosnek i sól do blendera i pulsuj od 1 do 2 minut.
Wlać do miski i odstawić. Po ugotowaniu Małży usuń mięso z muszli i dodaj do salsy. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Na huevos rancheros: w patelni saute na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek i jajka. Gdy jajka zaczną się łączyć, dodaj pomidory, kolendrę i fasolę. Mieszaj do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
Aby zbudować sopes: na każdym sope, umieścić łyżkę jaj, top z salsą i zawierać 3 do 4 małże. Na wierzch z serem cojita i odrobiną ostrego sosu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.