Huevos Rancheros con Bacon
Need a bezglutenowy i bezmleczny posiłek poranny? Huevos Rancheros con Bacon może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 24g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sos pomidorowy, jalapeño chile, papryka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Huevos Rancheros z bocznikowymi tortillami, Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), oraz Huevos Rancheros dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować, obracając często, aż prawie chrupiące, o 10 protokół.
Przełożyć boczek na papierowe ręczniki.
Odcedzić większość tłuszczu z patelni i rezerwy.
Dodaj cebulę, pieprz, i chile na patelnię i gotować, aż zacznie mięknąć, o 2 protokół. Wymieszać z pomidorem, sosem pomidorowym i 1/2 szklanki wody. Przynieś na wolnym ogniu.
W międzyczasie, pracując partiami, podgrzej trochę zarezerwowanego tłuszczu i usmaż jajka na dużej patelni nieprzywierającej (wyrzuć resztę tłuszczu). Tortille ustawić na każdym talerzu i góry z 2 jaj. Łyżka sosu na jajka i pokruszony boczek na wierzchu.
Podawać huevos rancheros z fasolą refried.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.