Hot little Christmas cakes

Hot little Christmas cakes
Przepis Hot little Christmas cakes można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Świetnie sprawdza się jako deser. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka masła, przypraw, proszku do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Małe mroźne świąteczne ciasta, Placki Kukurydziane Z Świątecznym Kawiorem, oraz Christmas pudding Rice Krispie cakes.

Instrukcje

1
Tłuszcz i mąka 4 małe ramekins i odstawić. Wrzuć wszystkie składniki, z wyjątkiem jagód i wiśni, do dużego dzbanka lub miski. Za pomocą blendera ręcznego zmiksuj, aż do całkowitego połączenia, a następnie wymieszaj suszone owoce. Chill ciasto wymieszać aż potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Piekarnik do 230C / wentylator 210C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Podzielić mieszankę między ramekiny i piec przez 15 minut, aż nadęty i złoty. Ciasto wyłożyć na talerze, polać gałką lodów waniliowych i skropić miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Świąteczny tort w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn