Hot Cross Buns

Hot Cross Buns
Gorące bułeczki krzyżowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 385 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hot cross buns, Hot Cross Buns! Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokruszyć drożdże w dużej misce i dodać 1 szklankę ciepłego mleka (mleko powinno czuć się po prostu ciepłe w dotyku, ale nie gorące). Używając haczyka do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
2
Dodaj miód, masło, 2 jajka, mąkę, mieszankę przypraw, sól i rodzynki. Uruchom mikser i delikatnie wlej pozostały 1 szklankę mleka podczas mieszania. Po kilku minutach mieszania ciasto powinno się połączyć w miękką kulkę. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj kilka posypek dodatkowej mąki; jeśli jest zbyt twardy, dodaj jeszcze kilka kropli zimnego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Brązowy Lukier DekoracyjnyBrązowy Lukier Dekoracyjny
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Obróć to miękkie ciasto bezpośrednio na patelnię i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Niech rośnie, aż około dwukrotnie w wielkości.
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Gdy ciasto ma podwójną wielkość, ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Ciasto pokroić na pół, a każdą połowę na pół, itd. dopóki nie będziesz miał tuzina kawałków. Ułóż te kawałki w rundy rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
8
Umieścić te rundy równo rozmieszczone od siebie na mąki kawałek pergaminu na patelni arkusza. Przykryć folią i pozostawić do wzrostu, aż prawie podwoi się rozmiar. (Jeśli delikatnie naciśniesz palcem na bułkę, powinna się odbić, ale odcisk palca powinien pozostać trochę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Pozostałe jajka ubić widelcem w małej misce. Bardzo delikatnie posmaruj tę mieszankę na każdej z bułek. Za pomocą ostrego noża wytnij Kształt krzyża w górnej części każdej bułki. Oprócz tego, że jest dekoracyjny, pozwala to chlebowi ładnie wzrosnąć podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Piec przez około 15 minut lub aż zbrązowieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Ochłoń.
12
Gdy ostygnie, oblodz każdą bułkę szkliwem w kształcie krzyża, podążając za cięciami i używając szpatułki do mżnięcia lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
13
Wszystkie składniki wymieszać.
14
Umieścić cukier w dużej misce z mlekiem. Urabiać cukier i mleko razem, aż do połączenia, dodając dodatkowe mleko 1 łyżeczkę na raz, aż będziesz miał ładną gładką grubą glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn