Gorące bułeczki krzyżowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 385 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hot cross buns, Hot Cross Buns! Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokruszyć drożdże w dużej misce i dodać 1 szklankę ciepłego mleka (mleko powinno czuć się po prostu ciepłe w dotyku, ale nie gorące). Używając haczyka do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Dodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do Wiązania
2
Dodaj miód, masło, 2 jajka, mąkę, mieszankę przypraw, sól i rodzynki. Uruchom mikser i delikatnie wlej pozostały 1 szklankę mleka podczas mieszania. Po kilku minutach mieszania ciasto powinno się połączyć w miękką kulkę. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj kilka posypek dodatkowej mąki; jeśli jest zbyt twardy, dodaj jeszcze kilka kropli zimnego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Brązowy Lukier Dekoracyjny
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Dodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Obróć to miękkie ciasto bezpośrednio na patelnię i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Gdy ciasto ma podwójną wielkość, ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Ciasto pokroić na pół, a każdą połowę na pół, itd. dopóki nie będziesz miał tuzina kawałków. Ułóż te kawałki w rundy rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
8
Umieścić te rundy równo rozmieszczone od siebie na mąki kawałek pergaminu na patelni arkusza. Przykryć folią i pozostawić do wzrostu, aż prawie podwoi się rozmiar. (Jeśli delikatnie naciśniesz palcem na bułkę, powinna się odbić, ale odcisk palca powinien pozostać trochę.)
Pozostałe jajka ubić widelcem w małej misce. Bardzo delikatnie posmaruj tę mieszankę na każdej z bułek. Za pomocą ostrego noża wytnij Kształt krzyża w górnej części każdej bułki. Oprócz tego, że jest dekoracyjny, pozwala to chlebowi ładnie wzrosnąć podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tłuszczu
Drażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Gdy ostygnie, oblodz każdą bułkę szkliwem w kształcie krzyża, podążając za cięciami i używając szpatułki do mżnięcia lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Drażetki Z Białą Perłą
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
13
Wszystkie składniki wymieszać.
14
Umieścić cukier w dużej misce z mlekiem. Urabiać cukier i mleko razem, aż do połączenia, dodając dodatkowe mleko 1 łyżeczkę na raz, aż będziesz miał ładną gładką grubą glazurę.