Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem
Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 705 kalorii, 16G białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mus jabłkowy, masło, ryż o smaku cytrynowym i ziołowym oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Pudding ryżowy Shangri-la, Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią, oraz Pieczony Homar Z Czosnkiem I Ziołami Z Chrupiącymi Chipsami Ziemniaczanymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion i sos curry wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Wymieszać na średnim ogniu, aby wymieszać.
Ubij w mleku kokosowym i musie jabłkowym. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Odstawić i ogrzać.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku lub woku na średnim ogniu, aż olej zarejestruje 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia. Pracując partiami, ostrożnie dodaj szpinak do oleju i gotuj, aż szpinak będzie chrupiący i przezroczysty, około 30 sekund. Bądź ostrożny, ponieważ olej może pluć i rozpryskiwać się trochę ze względu na zawartość wody w szpinaku. Za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej przenieś chrupiący szpinak na papierowe ręczniki, aby osuszyć.
Szpinak posypać solą. Odstawić i ogrzać.
Przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić i ogrzać. W międzyczasie posypać ogony homara przyprawą z owoców morza. Roztopić masło i olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj ogony homara. Przykryć i gotować, aż homary są po prostu gotowane przez, obracając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Łyżka 1 szklanka ryżu na środku każdego z 4 talerzy obiadowych. Pokrój ogony homara w poprzek w medaliony o grubości 1/2 cala. Medaliony z homara na szczycie ryżu.
Ułożyć chrupiący szpinak obok.
Skropić sosem curry i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Domaine du Colombier Chablis. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Domaine du Colombier Chablis]()
Domaine du Colombier Chablis
Wino owocowe i mineralne.Dobrze komponuje się z przystawkami, gotowanymi owocami morza, mięsem i ślimakami.