Homar Kantoński

Homar Kantoński
Homar kantoński może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, mieloną tłustą wieprzowinę, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Homar W Stylu Kantońskim, Homar po kantońsku z imbirem i szalotkami, oraz Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 6 litrów wody z 3 łyżkami soli do wrzenia w garnku od 8 do 10 litrów na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
W międzyczasie wymieszaj skrobię kukurydzianą, bulion, wino ryżowe, sos sojowy, cukier i pieprz w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
BulionBulion
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zanurz homary na główce wpierw we wrzącej wodzie, a następnie szczelnie przykryj i gotuj przez 2 minuty od czasu, gdy homary wchodzą do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
4
Przenieś homary szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie (homary nie będą w pełni ugotowane), a następnie osusz homary w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odkręć ogon i pazury (w tym stawy) 1 homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przetnij ciało na pół wzdłuż przez skorupę nożycami, a następnie usuń i wyrzuć worki z piaskiem z wnętrza głowy.
6
Przetnij ciało na pół ponownie w poprzek. Połówki ogona wzdłuż przez skorupę za pomocą tasaka lub dużego ciężkiego noża, a następnie pociąć każdą połowę w poprzek na 4 kawałki. Pracując z tym samym homarem, 1 pazurem na raz, owiń pazury stawami w ręcznik kuchenny i odkręć pazury od stawów. Rozwiń pazury, a następnie pęknij stawy młotkiem lub tyłem dużego ciężkiego noża. Siekać pazury na pół wzdłuż między szczypcami tasakiem lub dużym ciężkim nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
CleaverCleaver
NóżNóż
7
Przenieść kawałki homara do miski, trzymając mięso w muszlach. Powtórz z drugim homarem, wkładając kawałki drugiego homara do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Wlać 1 łyżkę oleju roślinnego po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować olej, po stronie powłoki. Gdy olej zacznie dymić, dodaj kawałki 1 homara i smaż tak długo, aż mięso stanie się nieprzezroczyste, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
HomarHomar
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Przełóż gotowanego homara łyżką szczelinową do dużej miski. Powtórz z drugim homarem, przenosząc gotowane kawałki do tej samej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Dodaj pozostałą łyżkę oleju roślinnego do woka, wirując do herbu, a następnie dodaj fasolę, czosnek,imbir, szalotki i wieprzowinę i smażyć, aż wieprzowina nie będzie już różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
FasolaFasola
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie dodaj do wieprzowiny w woku i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Dodać homara i wymieszać do herbu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
14
Zdjąć pokrywkę i wlać jajka na mieszaninę homara w cienkim okrągłym strumieniu. Przykryć wok i gotować na wolnym ogniu, aż jajka zaczną się ustawiać, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
15
Skropić olejem sezamowym, następnie delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
16
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn