Homar Ceviche

Homar Ceviche
Homar Ceviche może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, szalotkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Don Ceviche {} i Ceviche Peruwiańska Kuchnia książka kucharska {giveaway}, Ceviche de Camarón con Coco (Ceviche z krewetek kokosowych), oraz Ceviche de Mango (Mango Ceviche) od Ceviche: Kuchnia Peruwiańska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. W międzyczasie Zabij homara, wkładając do głowy duży nóż i dzieląc go na pół. Oderwij pazury (za pomocą knuckles) i ogon, odwracając się od ciała homara, używając czystego ręcznika kuchennego do chwytania. Odrzuć ciało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Przygotuj lodową kąpiel, dodając 2 ćwiartki wody i ćwiartkę kostek lodu do dużej miski. Upuść ogon i pazury do wrzącej wody. Gotować ogon dokładnie przez 1 1/2 minuty, a następnie przenieść do kąpieli lodowej. Gotuj pazury przez kolejne 1 1/2 minuty (łącznie 3 minuty), a następnie przenieś do łaźni lodowej. Ostrożnie skorupa homara i przenieść mięso do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Ogon homara pokroić w cienkie plasterki i z grubsza posiekać mięso z pazurów i golonek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Przełożyć do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj szalotkę, kolendrę, jalapeño i sok z limonki. Wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Talerz ceviche i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Louis Michel et Fils Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis
Domaine Louis Michel et Fils Chablis
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia7
Magazyn