Homar Ceviche
Homar Ceviche może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, szalotkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Don Ceviche {} i Ceviche Peruwiańska Kuchnia książka kucharska {giveaway}, Ceviche de Camarón con Coco (Ceviche z krewetek kokosowych), oraz Ceviche de Mango (Mango Ceviche) od Ceviche: Kuchnia Peruwiańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. W międzyczasie Zabij homara, wkładając do głowy duży nóż i dzieląc go na pół. Oderwij pazury (za pomocą knuckles) i ogon, odwracając się od ciała homara, używając czystego ręcznika kuchennego do chwytania. Odrzuć ciało.
Przygotuj lodową kąpiel, dodając 2 ćwiartki wody i ćwiartkę kostek lodu do dużej miski. Upuść ogon i pazury do wrzącej wody. Gotować ogon dokładnie przez 1 1/2 minuty, a następnie przenieść do kąpieli lodowej. Gotuj pazury przez kolejne 1 1/2 minuty (łącznie 3 minuty), a następnie przenieś do łaźni lodowej. Ostrożnie skorupa homara i przenieść mięso do deski do krojenia.
Ogon homara pokroić w cienkie plasterki i z grubsza posiekać mięso z pazurów i golonek.
Przełożyć do średniej miski.
Dodaj szalotkę, kolendrę, jalapeño i sok z limonki. Wymieszać i doprawić do smaku solą.
Talerz ceviche i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.