Hiszpański Omlet Ziemniaczany

Hiszpański Omlet Ziemniaczany
Hiszpański omlet ziemniaczany może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka oliwy z oliwek, pieprzu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Hiszpański Omlet Ziemniaczany, Tortillan Espanola (hiszpańskie ziemniaki "omlet"), oraz Omlet Hiszpański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu w dużej patelni nonstick. Ugotować cebulę do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać ziemniaki, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodaj 2/3 szklanki wody i przykryć patelnię. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół. Zeskrobać mieszaninę ziemniaków do dużej miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Wytrzeć i zarezerwować patelnię. Mieszaninę ziemniaków można wykonać 6 godzin wcześniej. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Połączyć jajka, czosnek, oliwki, pietruszka, tymianek i pozostałe 3/4 łyżeczki soli w innej dużej misce. Złóż ser i schłodzoną mieszaninę ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
7
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do tej samej patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Wlać mieszankę jajeczną, równomiernie rozprowadzając. Gotować, odkryte, aż boki są ustawione i górna krawędź zaczyna brązowieć, o 5 protokół. Uruchom elastyczną, żaroodporną gumową szpatułkę po bokach patelni, aby poluzować omlet. Przykryć szczelnie; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż środek jest prawie ustawiony, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dusić omlet, aż góra jest w pełni ugotowany i zaczyna brązowieć, 3 do 4 minut.
10
Niech omlet odpocząć przez 2 minuty. Poluzuj omlet ponownie po bokach i pod spodem tak dalece, jak to możliwe. Przełóż omlet na talerz i udekoruj natką pietruszki i gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
11
Pokroić w kliny.
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z szybkim i łatwym sosem Romesco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Połączyć paprykę, olej, pasta pomidorowa, migdały, ocet, czosnek, papryka, sól i pieprz w blenderze lub maszynce. Zmiksować, aż sos będzie prawie gładki, od czasu do czasu zeskrobując boki miski. Jeśli sos jest zbyt gęsty, wymieszaj z zarezerwowanym pieczonym sokiem z papryki, po 1 łyżeczce na raz, aby rozrzedzić SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
( 23)( 23)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Przełożyć sos do małej miseczki. Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMigdały Marcona lub orzechy laskowe, tostyMigdały Marcona lub orzechy laskowe, tosty11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki5largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej85Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki grubo posiekanej lub pokruszonej fety (o3/4 szklanki grubo posiekanej lub pokruszonej fety (o1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży tymianek, plus gałązki do dekoracjiposiekany świeży tymianek, plus gałązki do dekoracji2goździkiczosnek, obrany, posiekanyczosnek, obrany, posiekany6goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3smallscebula pokrojona w plasterkicebula pokrojona w plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża pietruszka włoska, plus gałązki do dekoracjiposiekana świeża pietruszka włoska, plus gałązki do dekoracji6largesoliwki nadziewane pimiento, cienko pokrojone lub grubo posiekaneoliwki nadziewane pimiento, cienko pokrojone lub grubo posiekane15pieczona czerwona papryka, odsączona, soki zastrzeżonepieczona czerwona papryka, odsączona, soki zastrzeżone2(zima)ocet winny sherryocet winny sherry11 funt cukinii,1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu680Orzechy dowolne (posiekane)małe ziemniaki Yukon gold, obrane, pokrojone w grube na 1/8 cala okrągłemałe ziemniaki Yukon gold, obrane, pokrojone w grube na 1/8 cala okrągłe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn