Hikora Turcja

Hikora Turcja
Hickory Turkey to danie główne dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 76 g białka, 37 g tłuszczu i łącznie 980 kalorii. Za 3,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu sojowego, pomarańczy z pępka, soli i majeranku. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 67%. Podobne przepisy to Hickory-Smoked Bourbon Turkey, The Old Hickory Cocktail i The Hickory Stick.

Instrukcje

1
W garnku zagotuj pierwsze 12 składników. Gotuj i mieszaj, aż cukier i sól się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych
Słoik Marynowanych Plasterków Imbiru, OdsączonySłoik Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
2
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej.
3
Usuń podroby z indyka; wyrzucać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Namoczonych Zrębków Drewna Hikorowego4 Szklanki Namoczonych Zrębków Drewna Hikorowego
4
Umieść torebkę do pieczenia w piekarniku wielkości indyka w drugiej torbie do pieczenia; dodaj indyka. Ostrożnie wlej schłodzoną solankę do worka. Wyciśnij jak najwięcej powietrza; zapieczętuj torby i zajmij się płaszczem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Umieścić w naczyniu do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez 18-24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Przygotuj grill na ciepło pośrednie, używając miski ociekowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Do grilla dodawaj zrębki drzewne zgodnie ze wskazówkami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Odcedzić indyka i wyrzucić solankę. Opłucz indyka pod zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Umieść cebulę, pomarańczę i czosnek w zagłębieniu. Schowaj skrzydła pod indykiem; zwiąż ze sobą podudzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
10
Połącz oleje; pocierać skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
11
Połóż indyka na patelni ociekowej. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 1 godzinę. Indyk namiotowy z folią; grilluj 1-2 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr włożony w najgrubszą część uda pokaże 170-17
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia35
Magazyn