Przepis Herbed Yukon Złoty Latkes ziemniaków może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 1 i kosztuje $7.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 1656 kalorii, 80g białka, oraz 35 g tłuszczu. Mieszanka śmietany, liści rozmarynu, cebuli i/lub 2-w. długość szczypiorku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako drogie danie główne dla Chanuka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Latki z ziemniaków i topinamburu Yukon Gold z majonezem jabłkowo-chrzanowym i Taramasalatą, Bezglutenowe Chrupiące Latki Yukon Gold, oraz Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy.
Instrukcje
1
Napełnij dużą miskę do mieszania trzy czwarte zimną wodą. Używając grubej strony tarki pudełkowej lub robota kuchennego wyposażonego w średnio grubą tarkę, zetrzyj ziemniaki, przenosząc je do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Miska Do Mieszania
Tarka Do Pudełek
2
Odstawić ziemniaki w wodzie 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
3
Ziemniaki wlać do durszlaka o drobnych oczkach i dobrze spłukać wodą. Wypłukać miskę i wytrzeć do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Durszlak
4
Weź dużą garść ziemniaków i wyciśnij, aby usunąć trochę wody. Ułóż na czystym ręczniku kuchennym, Zbierz rogi ręczników w jedną rękę i skręć mocno, aby wykręcić pozostałą wilgoć. Powtórz z resztą ziemniaków, używając świeżych ręczników w razie potrzeby. Powrót mieszaniny do miski.
W średniej misce wymieszaj jajka, mączkę z macą, zioła, sól i pieprz, a następnie zalej ziemniakami i wrzuć, aby dobrze wymieszać. Jeśli w dowolnym momencie zauważysz basen z płynem na dnie miski, Wrzuć więcej Macy, 2 łyżki. na raz.
Wlać 3/4 W. olej do 10 do 12 cali. patelnia (z bokami co najmniej 2 w. wysokie) na średnim-wysokim ogniu. Gdy olej osiągnie 350, czerpać skąpe 1/4 szklanki mieszanki ziemniaczanej z miski, a następnie delikatnie obrócić na szeroką szpatułkę. Naciśnij na patty około 1/3 w. grube, następnie delikatnie wsuń naleśnik do gorącego oleju. Gotować 3 lub 4 naleśniki na raz (nie tłoczyć patelni), aż krawędzie są chrupiące i dobrze rumiane, a spody są złotobrązowe, 2 do 3 minut. Delikatnie obrócić i gotować, aż inne strony będą złociste, 2 do 3 minut dłużej.
Naleśniki przełożyć na papierowe ręczniki, aby na krótko osuszyć, a następnie ogrzać w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych naleśników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Piekarnik
8
Podawać z pokrojonym w plastry łososiem wędzonym, śmietaną, cebulą i / lub szczypiorkiem oraz kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś Wędzony
Kwaśna śmietana
Kapary
Szczypiorek
Cebula
9
Porady dla Terrific Latkes: moczenie, płukanie i suszenie startych ziemniaków usuwa nadmiar skrobi i sprawia, że latkes chrupiące( nie jest konieczne dla słodkich ziemniaków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Ziemniak
Skrobia
10
Używaj ograniczenia podczas dodawania jaj i mączki z macy. Zbyt wiele sprawi, że latkes będzie ciężkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Macy
Jajko
11
Podczas smażenia utrzymuj olej w zakresie od 300 do 350, aby zapobiec przetłuszczaniu się latkes. Sprawdź ciepło termometrem candy i odpowiednio wyreguluj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru Lodowego
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
12
Jeśli Robienie latkes do przodu, ostudzić na papierowych ręcznikach, a następnie ułożyć w jednej warstwie w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny i przechowywać w lodówce do 3 dni. Podgrzać w piekarniku 300, aż chrupiące i gorące, o 15 protokół.